Ziarul de Duminică

Cum tămăduiesc cuvintele/ de Ziarul de duminică

Cum tămăduiesc cuvintele/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

27.03.2014, 23:53 53

Larry Dossey

Cuvinte tămăduitoare

Puterea rugăciunii şi practica medicinei

Lifestyle Publishing

Colecţia „Trebuie să ştiu”, coordonată de Constantin Dumitru. Traducere din engleză de Marius Chitoşcă.
Reintegrând arta tămăduirii spirituale în ştiinţa medicinei, Cuvinte tămăduitoare ne îndrumă către „o medicină mai eficientă şi, totodată, mai umană, o medicină mai funcţională şi cu care atât doctorii, cât şi pacienţii se simt mai bine.”
Autorul explorează legăturile dintre medicină şi spiritualitate în acest studiu popular despre puterea vindecătoare a rugăciunii. Dacă pentru lumea religioasă nu este o noutate, pentru ştiinţă, faptul că rugăciunea vindecă este o revelaţie, confirmată de zecile de experimente de laborator menţionate de Dossey. Rugăciunea poate ajuta la vindecarea unor probleme ca tensiunea arterială, astm, crize cardiace, dureri de cap şi anxietate; mai mult, poate modifica activitatea enzimatică, dezvoltarea celulelor sangvine şi germinarea seminţelor.
Respingând ideea tradiţională despre rugăciune ca relaţie cu un Dumnezeu transcendental, Dossey oferă, în schimb, concepţia sa panteistă a rugăciunii ca „eveniment nonlocal veritabil" orientat către „Absolut" în toate lucrurile.

Larry Dossey este doctor în medicină şi o autoritate în domeniul vindecării spirituale. Ţine conferinţe în toată America şi este un invitat frecvent la Oprah, Good Morning America, CNN. A scris numeroase cărţi de referinţă în domeniu, dintre care menţionăm: Power of Premonitions (Puterea premoniţiilor, Ed. Lifestyle, Bucureşti, 2011) şi Reinventing the Medicine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO