Ziarul de Duminică

Cum ne educăm abilităţile/ de Ziarul de duminică

Cum ne educăm abilităţile/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

08.09.2016, 23:47 39

John D. Mayer

Inteligenţa personală

Puterea personalităţii şi cum ne modelează ea viaţa

Editura Litera, Introspectiv

Traducere din limba engleză de Radu Filip.

Unii oameni sunt talentaţi în a percepe motivaţiile prietenilor, familiei şi ale colegilor de muncă. Alţii nu au această abilitate. Autorul ne arată de ce se întâmplă asta şi în ce mod unii dintre noi au dezvoltat o puternică inteligenţă personală – capacitatea mentală pe care o folosim ca să ne ghideze viaţa, pentru a ne înţelege pe noi înşine şi pe ceilalţi. Pornind de la cunoscute descoperiri ştiinţifice, el argumentează că aceia care au un grad ridicat de inteligenţă personală (deschişi la experienţele lor interioare, curioşi despre ceilalţi oameni şi dornici să se schimbe) sunt capabili să-şi anticipeze propriile dorinţe şi acţiuni, să prevadă comportamentul altora şi – folosind aceste informaţii – să se motiveze pe termen lung şi să ia decizii mai bune pentru viaţa lor. Inteligenţa personală ne arată numeroasele moduri în care putem beneficia dacă ne educăm aceste abilităţi. O carte indispensabilă pentru oricine vrea să se descurce într-o lume în care succesul depinde tot mai mult de interacţiunile sociale.

John D. Mayer este profesor de psihologie la Universitatea din New Hampshire şi un inovator important în domeniul cercetării inteligenţei. Articole despre lucrările sale au apărut în publicaţiile The New York Times, Time, The Washington Post şi The New Republic.

 

Thich Nhat Hanh

Cum să mergi

Editura Litera, Introspectiv

Traducere din limba engleză de Crina Boitor.

„Stim că destinatia noastră finală este cimitirul. De ce ne grăbim oare să ajungem acolo? De ce să nu păşim în direcţia vieţii, care este în momentul prezent?
Dacă practicăm meditaţia mersului chiar si pentru câteva zile doar, vom trece printr-o transformare profundă si vom învăţa cum să ne bucurăm de pace în fiecare moment al vietii noastre. Zâmbim, si nenumarate fiinte din tot cosmosul ne zâmbesc la rândul lor – pacea noastră e foarte adâncă.  

Tot ce gândim, simţim si facem are efect asupra străbunilor noştri si asupra generatiilor viitoare si reverberează prin tot cosmosul.” – Thich Nhat Hanh

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO