Ziarul de Duminică

CULTURE CLUBBING / Unde dai si unde crapa

CULTURE CLUBBING / Unde dai si unde crapa
03.03.2009, 11:18 33

 

 

 

 

Uneori interactivitatea e o pacoste. Articolele care sunt urmate de comentarii „la liber" stau marturie distantei dintre intentiile autorului si capacitate de intelegere a comentatorului. Cand pricepi bine un lucru nu prea ai comentarii, cel mult ai intrebari.

Totusi eu am privit adaugarea adresei de e-mail la Culture Clubbing ca o forma de responsabilitate, ceva de genul: „Nu trag din beci, pe ascuns, ies cu pieptul gol (ce desuet) in fata gloantelor". Ca atare, printre tone de spam, am primit „remarci" de genul (le voi cita doar pe cele care au, totusi, un sens: „Ridici la rangul de arta o meserie banala, oricum computerele vor inlocui DJ-ii si o vor face mai bine". Perceptia aceasta exista, ce e drept, datorita folosirii computerelor in muzica electronica si in DJ-set-uri. Ceea ce trebuie totusi inteles e ca DJ-ul ramane cel care foloseste computerul ca pe un instrument sau ca pe o consola de mixaj. Computerul nu poate sa creeze play-list-uri pe loc, in functie de starea de spirit a oamenilor din sala. Sa spui ca DJ-ul va fi inlocuit cu totul de computer e ca si cand ai zice ca violonistul va fi inlocuit de arcus.
Un alt domn, de mult bun simt chiar, mi-a atras atentia ca va merge la Tiesto. Ba chiar si la ATB. Desi eu faceam misto „en passant" de prestatia celor doi. Ca sa inteleg ca domnul in cauza apreciaza ironia, imi scria ca singurul lucru bun din articolul meu a fost ca a aflat ca Tiesto revine... Asaaaa... Ma bucur... Cum suna un jingle din vremea cand „Rondul de dimineata" era prezentat de Razvan Exarhu. Ma bucur ca functia de informare a rubricii a mers ceas. Cat despre Tiesto, desi are meritul de a fi transformat DJ-ing-ul in sport Olimpic demonstrativ, are si vina de a fi simplificat Trance-ul pana intr-atat incat il putem considera mai degraba urmasul celor de la Modern Talking. La fel sta treaba in cazul lui ATB, care, dupa ce a creat un sound nou cu single-ul 9 p.m. (Till I Come) s-a ambitionat sa nu mai schimbe aproape nimic la el autoplagiindu-se la fiecare nou single. Totusi, ATB (nascut Andre TanneBerger) are meritul ca nu pune la un DJ set mai bine de 50% piese facute chiar de el.
In fine, ultima „critica" de bun simt a privit alegera clubului El Grande Comandante pe lista alba. Ce e drept, cum spuneam si eu in articol, acolo nu se mixeaza, dar selectia muzicala e buna. Cititorul imi atragea atentia asupre design-ului „prafuit" al clubului. Se poate sa aiba dreptate, pentru ca de fiecare data cand am fost pe acolo era intuneric... deduc din asta ca si patronii sunt de acord cu cititorul meu... Stiti cum se spune: „Mai beau o bere ca esti tot urata!" Parafrazand: nu exista cluburi prea urate, ci doar muzica prea putina.
Cat despre adresa mea de e-mail, ramane aceeasi. Spre deosebire de numarul de telefon care aparea in cartea mea, Filosofia Sexului, la care am renuntat. Dupa cum ii e obiceiul, operatorul de telefonie mobila il va recicla. Imi cer scuze pe aceasta cale nefericitului care va pune mana pe el. Sau invers.
 

raduco@profm.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO