Ziarul de Duminică

CULTURE CLUBBING / Oameni, locuri, fapte. Azi doar oameni

CULTURE CLUBBING / Oameni, locuri, fapte. Azi doar oameni
02.06.2009, 16:20 36

Am mai sustinut ca house-ul abia mai rasufla. Ca orice stil care tinde spre hegemonie, house-ul este plin de capuse. Fenomenul e plin de impostori, profitori si producatori care fac tot posibilul sa-l imblanzeasca pentru uzul maselor. Desigur, asta face ca 9 din 10 piese lansate pe piata sa sune ca Bad Boys Blue sau Modern Talking. Cu ceva distors si niste efecte obosite. De altfel numarul pieselor din anii 80-90 resuscitate pe 120 - sau mai multe - batai pe minut e urias. Cele mai multe se situeaza undeva intre dezamagire si penibil. Ultimul disc de "noutati" care mi-a cazut in mana NU CONTINEA NICIO PIESA 100% NOUA. O sa denumesc acest stil house-batranicios.  

Pana ce house-ul se va scufunda ca Titanicul scapand prin aceasta metoda categorica de toti sobolanii de la bord, nu strica sa mai aruncati un ochi (sau mai degraba o ureche) spre alte genuri si sa scapati de ideea ca topul DJ List are vreo legatura cu realitatea.
Azi va propun un DJ-producer specializat in breakbeat si electro. Martin Reeves aka KRAFTY KUTS. Remarcat si de Fatboy Slim, in caz ca parerea mea vi se pare mai putin avizata. Foarte bun, foarte fresh. Da, recunosc ca fresh e un calificativ care se atasaza pe toate gunoaiele, dar lui i se potriveste. Baiatul asta este intr-adevar "music to your ears".
Nu are multe albume. Cred ca doar vreo doua "oficiale", dar "Freakshow" este un "must-have". O sa-mi inchiriez o decapotabila plina de boxe sa-l promovez in stilul "de cartier" al baietilor care cred ca hip-hop inseamna 50 Cent sau patriotilor care mai cred in Suie Paparude. Sunt buni si Suie, cu conditia sa bei destul. Ceea ce nu poti sa faci la volan. Pe Krafty Kuts poti sa dansezi si band Coca Cola. Zero.
Are multe premii. Usor ironic, unele i-au fost date de MTV. Cititorii cu ceva bani il pot urmari pe glob in urmatoarele luni pe traseul Oxford, Dubai, Atlanta, Ibiza, Londra. Un adevarat dusman al naturii, la cat zboara. O sa incerc sa opresc eu apa cand ma spal pe dinti, ca sa compensez...
 
 
raduco@profm
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO