Ziarul de Duminică

Copiii englezi prefera jucariile electronice

29.12.2001, 00:00 20



Animalele electronice si jocurile Lego "inteligente" sunt, anul acesta, obiectele cele mai dorite de copiii din Marea Britanie drept cadouri de Craciun, depasind cu mult atat jucariile traditionale, cat si dulciurile, hainutele, cartile sau alte mentiuni traditionale pe listele cuprinse in scrisorile catre Mos Craciun.

Conform statisticilor NPD Eurotoys, jucaria care se vinde cel mai bine in momentul actual este Teksta, un catelus interactiv, urmat indeaproape de rivalul sau canin Poo'chi.

Jocul electronic "Cine vrea sa fie milionar" intra de doua ori in topul celor mai cautate articole, o data la jucarii si o data la categoria in sine a jocurilor pe calculator. In schimb, Pokemon si papusa Barbie se situeaza foarte departe in urma lui, aproape de sfarsitul clasamentului.

Acest top, realizat pe baza vanzarilor, nu cuprinde insa unele din cele mai noi aparitii in materie de jucarii digitale, in cazul carora oferta a fost pana acum insuficient de mare pentru a se fi putut evalua potentialul de piata.

Ultimul racnet al sezonului, "Thunderbirds'' Tracy Island, s-a epuizat deja in magazinele din toata tara. Ca sa evite o dimineata de Craciun dezamagitoare pentru copii, parintii cei mai zelosi au licitat pe Internet preturi de pana la cinci ori mai mari decat in magazine pentru a cumpara minunea, care exploateaza scenariul iesirii in spatiu a navei Thunderbird, care stie sa rosteasca 15 mesaje diferite, urmareste navele inamice, salveaza lumea si asa mai departe, totul intr-un mare spectacol de lumini.

Playset-ul costa pe Internet cam 34-35 de lire sterline, dar si in magazinele online e greu de gasit.

In ce priveste consolele PlayStation 2, cererea pentru acestea s-a inzecit de cand Sony a introdus politica livrarii numai pe comenzi pentru primul lot de 165.000 intrate cu o luna in urma in Regatul Unit. In rest, la fiecare lot nou livrat, cererea e de fiecare data mult mai mare decat oferta.

Alta jucarie foarte cautata pentru Craciunul dinaintea noului mileniu este versiunea digitala a jocului Lego, "Lego Mindstorms", ale carui piese pot fi miscate prin computer.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO