Ziarul de Duminică

Constantin Noica se lansează în cyberspaţiu

Constantin Noica se lansează în cyberspaţiu

Autor: Ziarul de Duminica

03.11.2010, 13:43 47

"Doing Time..." deConstantin Noica, volum editat de George Sandulescu (175 pagini),va apărea online la Editura pentru Literatură Contemporană, subauspiciile Universităţii din Bucureşti, director Lidia Vianu(Catedra de Engleză), în colaborare cu Consiliul Britanic şi cuInstitutul Cultural Român. Volumul cuprinde: "Atitudinea Noica" (deG. Sandulescu), "Pray for Brother Alexander" (traducere în limbaengleză de Wendy Noica-Muston) şi un eseu al lui Constantin Noicadespre Logos şi Timp în limbile engleză şi franceză. Titlul englezal volumului este un joc de cuvinte în bună măsură intraductibil:înseamnă pe de o parte "a face închisoare", iar pe de altă parte "ase ocupa de noţiunea de Timp". Volumul este primul din "NoicaAnthology: for the Benefit of the Students that Noica Was NeverAllowed to Have" (în trei părţi).

El poate fi consultat şi descărcat începând cu data de 7noiembrie 2010, la adresa de internet http://editura.mttlc.ro/noica.doing-time.html.

Editura pentru Literatură Contemporană a mai publicat volumul decritică "The Joycean Monologue" de George Sandulescu, "OpereComplete" de Mihail C. Vlădescu, volume de poezie, în traducere şibilingve, de Peter Ackroyd, Ruth Fainlight, Alan Brownjohn, GeorgeSzirtes, Fiona Sampson. Editura publică lucrări atât în limbaengleză, cât şi în limba română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO