Ziarul de Duminică

CONCERT / Stradivarius reloaded

CONCERT / Stradivarius reloaded
23.04.2009, 15:35 30

Anul trecut in primavara, lansau turneul Stradivarius 1, acum il continua cu Stradivarius 2, serie de concerte care ii duc in nu mai putin de 15 oraşe intr-o luna. Au inceput pe 15 aprilie la Braşov, oraşul natal al pianistului Horia Mihail şi termina la Bucureşti, oraşul in care s-a nascut Alexandru Tomescu, pe 16 mai.
Vioara Stradivarius incredintata de statul roman lu Alexandru Tomescu işi continua drumul catre publicul ei. In premiera nationala, turneul celor doi este dedicat strangerii de fonduri pentru Asociatia Nevazatorilor din Romania (detalii pe www.teledon.ro).
In prezentarea acestui turneu, Alexandru Tomescu afirma: „Atunci cand am primit vioara, am facut o promisiune: o voi duce in toate colturile tarii pentru ca toti romanii sa o poata auzi live macar o data! Este un proiect foarte indraznet şi ambitios, fara indoiala. Suntem pe drumul cel bun: la turneul Stradivarius din 2008 salile de concert au fost neincapatoare, afluenta publicului depaşind orice aşteptari.
Anul acesta vom merge insa mai departe: vioara Stradivarius devine simbolul unei campanii sociale, de sprijinire a Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Impreuna cu Horia Mihail am decis sa dedicam in intregime turneul din 2009 acestei cauze nobile. La urma urmei, este o decizie fireasca: muzica a adus intotdeauna lumina in sufletul celor care ştiu s-o asculte." Promisiuni fac foarte multi in Romania. Foarte putini sunt insa cei care le şi respecta.
Aflam de la cei doi muzicieni ca o sinteza in cifre a primului turneu Stradivarius, cel din 2008, ar fi urmatoarea : o vioara, doi artişti, 16 concerte, 54 de bisuri, 936 spoturi publicitare, 2080 minute de muzica, 5.374 kilometri, 9311 spectatori. In acest an, vom vedea daca acestei liste i se va adauga un numar mult mai mare, acela al sumei de bani stransa pentru ridicarea Centrului Social şi de Reabilitare al Asociatiei Nevazatorilor din Romania.
Fara a ne aminti (poate cu un oarecare cinism) ca perioadele de criza sunt cele care genereaza cele mai importante opere sau acte artistice, am senzatia ca pot vorbi deja despre faptul ca salile turneului Stradivarius 2009 sunt arhipline. In aceasta seara, turneul lor a ajuns la Sighişoara (24 aprilie, ora 19, Casa de cultura). Periplul transilvan continua la Reghin (25 aprilie, ora 19:00, Casa de cultura), Targu Mureş (26 aprilie, ora 19:00, Palatul Culturii), Baia Mare (27 aprilie, ora 18:00, Liceul de Muzica), Cluj-Napoca (28 aprilie, ora 18:30, Academia de Muzica), Sibiu (29 aprilie, ora 19:00, sala Thalia). A doua parte a turneului cuprinde alte şase concerte programate in luna mai la Timişoara, Lugoj, Bacau, Iaşi, Constanta şi Bucureşti.
Urmariti-i oriunde v-ati afla. Merita atentia dumneavoastra.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO