LIVE: ZF IT GENERATION. Start-up Update. Cum a creat start-up-ul local Bob Concierge un nou segment de piaţă în retail cu automatele sale inteligente şi ce planuri de expansiune are în continuare? Urmariţi o discuţie cu Mihail Gîrneţ, CEO al Bob Concierge
Ziarul de Duminică

Concert de gală de muzică barocă/ de Ziarul de duminică

La început de toamnă, Fundaţia Calea Victoriei vă invită la concertul de gală „ROYAL MUSICAL JOURNEY” – o călătorie savuroasă şi ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII şi XVIII.

Alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea, genial muzician din tânăra generaţie, de fermecătoarea soprană Rodica Vica şi de Orchestra Symphactory vom poposi la curtea somptuoasă a Regelui Soare, vom naviga muzical prin romantica Veneţie şi vom asculta acorduri divine din Germania. Fredonăm apoi refrene visătoare din Anglia şi ne aventurăm în exoticele Indii Galante.

Şapte compozitori – Vivaldi, Rameau, Lully, Boccherini, Handel, Purcell şi Broschi – ne vor surprinde cu lucrări inovatoare, cu improvizaţii inspirate şi cu energia concentrată în muzica lor. Publicul va avea şansa să asculte instrumente astăzi neobişnuite, specifice epocii baroce: clavecin şi teorba.

Călătoria muzicală se va derula într-o atmosferă miraculoasă care va reînvia lumea visătoare şi îndrăzneaţă a barocului. Ilustraţii animate, create de artistul clujean Jozsef Vass, vor însufleţi fiecare fragment muzical.

Imagini inspirate din tablouri de epocă, cu interioare bogat ornamentate şi cu personaje în costume fastuoase, vor reconstrui atmosfera şi parfumul unei fabuloase lumi dispărute.

Dirijorul Gabriel Bebeşelea, unul dintre cei mai talentaţi artişti români, deţinător a numeroase premii internationale, este aplaudat frenetic în săli de concerte din intreaga lume. Şi-a finalizat studiile la renumita Universitate de Muzică din Viena, unde şi locuieşte în prezent. Invitata specială a serii este soprana Rodica Vica, o voce cu coloratură dramatică, specializată pe muzica barocă, recunoscută pentru rolurile interpretate la Opera Natională din Bucureşti şi în spectacole sau turnee din Italia, Franţa, Austria, Belgia, Germania şi Japonia.

Biletele la concert se pot achiziţiona numai prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sau online pe www.eventim.ro.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.