Ziarul de Duminică

COLECTII/ Fantasy cu patina pentru copii

COLECTII/ Fantasy cu patina pentru copii
14.04.2010, 14:38 19
Cand le vezi, ai sentimentul ca sunt vechituri, volumetiparite cu decenii in urma, trecute prin cine stie cate maininerabdatoare de cititori adolescenti: au prins patina vremii, aucoperte cu colturile si marginile tocite, cotorul jupuit. Totul e oiluzie, face parte din marketing, sa atraga si mai mult entuziastiiliteraturii fantasy. Nici macar nu sunt colectie, dar merita oprezentare ca si cum ar fi. Amandoua volumele despre care vorbimmai jos au aparut la Editura Corint junior.
"Flacara gloriei" este semnata de MichaelPryor. Este primul volum din "Legile Magiei", tradusa inromaneste de Ioana Avadanei. Michael Pyor e un scriitor australian,nascut in 1957, autor a cinci serii de romane fantasy, fiecareserie avand cate trei, patru titluri. A fost niminalizat de cinciori la Premiul "Aurealis". Din "Legile Magiei" au aparut pana acumpatru volume, acesta este primul. Aubrey Fitzwilliam este fiul unuifost prim-ministru al Marii Britanii, aflat la o scoala-internat,unde studiaza arta vrajitoriei. Se dovedeste a fi inzestrat cuextraordinare capacitati magice si se implica intr-un conflictpolitic de proportii, cu implicatii magice, reusind chiar sa-isalveze viata printul mostenitor al tronului Angliei.

"Carcera" de Catherine Fisher a fost declarata de "TheTimes" cartea anului 2007 pentru adolescenti. Traducereasemnata de Veronica Barbu-Mititelu are si ea patina vremii.Catherine Fisher s-a nascut tot in 1957, dar in Tara Galilor, aabsolvit universitatea cu o diploma in literatura engleza si efascinata de mituri si istorie. A lucrat ca profesor si arheolog, ascris poezie si, din 1980, literatura fantasy pentru copii. Arepana acum publicate 19 romane traduse in 17 limbi straine. Multedintre romane au fost nominalizate la cele mai importante premiiliterare. Este "una dintre cele mai bune scriitoare de literaturafantasy a zilelor noastre" scria "The Independent". Ce este romanulde fata? Imaginati-va o inchisoare atat de vasta, incat continecelule, coridoare, paduri, orase si mari. Imaginati-va o inchisoarefuturistica in care traiesc descendentii detinutilor initiali,intr-o lume intunecata, iar printre ei, un detinut tanar care nuvrea sa creada ca s-a nascut acolo. Imaginati-va, in lumea dinafara inchisorii, intr-o societate in care timpul este interzis - ofata, Claudia, obligata sa ia parte la o casatorie aranjata, prinsaintr-un complot de asasinare de care-i e groaza si pe care,totodata, si-l doreste. "Carcera" face parte dintr-o serie in careau aparut pana acum doua titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO