Ziarul de Duminică

COLECTII/ Bestseller cu crime vechi si noi

COLECTII/ Bestseller cu crime vechi si noi
22.10.2009, 13:47 44
De ceva vreme, Editura Paralela 45 propune o colectie numitaBest seller, in care apar, aparent de-a valma, romane istorice,politiste, stiintifico-fantastice, de dragoste, liantul dintre elefiind acela ca toate s-au bucurat de succes la aparitie. Succesulde vanzare nu echivaleaza neaparat cu valoarea. Ca atare, multedintre titluri sunt de duzina, romane acceptabile, fara a fi deprima mana. Un repros major trebuie adresat coordonatorului saucoordonatorilor colectiei: nicaieri nu exista o minima informatiedespre autori, aparitia sau succesul cartilor respective,informatie care ar justifica includerea intr-o colectie cu unasemenea titlu si ar spori interesul eventualilor cumparatori. Nune ramane decat sa acordam credit editurii si sa credem ca toatetitlurile traduse sunt intr-adevar best-selleruri.
Faye Kellerman - "Pe marginea intunericului".Traducere din limba engleza de Ana Catineanu. In 1929 au loc laMunchen cinci crime neelucidate - cinci femei de conditii, religiisi ideologii diferite. Dupa mai bine de sapte decenii, urmasulinspectorului care a investigat crimele incearca sa inteleaga ceanume s-a intamplat.
Jonathan Kekkerman - "Obsesie. Un caz cu AlexDelaware". Traducere din limba engleza de Smaranda Nistor.Un psiholog si un politist inceraca sa dea de itele unei crimemarturisite pe patul de moarte de mama adoptiva a eroinei.
Jose Rodrigues Dos Santos - "Formula luiDumnezeu". Traducere din limba portugheza de VeronicaManole. Romanul e o incercare de descifrare a unui mesaj enigmaticasezat de Albert Einstein intr-unul din manuscrisele sale. Carteaporneste de la date si teorii stiintifice cat se poate dereale.
Charles Deslys - "Zingara". Traducere deNicolae Constantinescu. Actiunea se petrece in Franta regeluiLudovic al XIV-lea, cand un burghez aparent pasnic de la periferiaParisului ajunsese, sub o idnetitate falsa, spaimaraufacatorilor.

Andrew Gross - "Valul intunecat". Traducere dinlimba engleza de Smaranda Nistor. O femeie careia ii moare sotulintr-o explozie la metrou si un politist care investigheaza unaccident aparent fara legatura cu explozia descopera treptat ocomplicata conspiratie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO