Ziarul de Duminică

Bestseller în „Strada Ficţiunii” (I)/ de Ziarul de duminică

Bestseller în „Strada Ficţiunii” (I)/ de Ziarul de duminică

Strada Ficţiunii

Autor: Ziarul de Duminica

17.08.2012, 00:21 84

Constanţa cu care Editura Allfa continuă cu colecţia lansată în urmă cu un an, Strada Ficţiunii, ne face să revenim iarăşi, în trei numere diferite, asupra celor trei direcţii ale colecţiei - contemporan, clasic şi bestseller.

Bestseller

Michael David Lukas - Oracolul din Stambul. Traducere din limba engleză şi note de Simona Luca. În vara lui 1877, la naşterea Eleonorei, semnele se adună deasupra Constanţei: un stol de pupeze purpurii, Steaua Nordului aliniată cu Luna, o furtună şi invazia armatei ţariste - la Marea Neagră pare a se împlini o veche profeţie. Crescută de tatăl ei, Yakob, negustor de covoare, şi de mama vitregă, Ruxandra, Eleonora Cohen este un copil-minune, dăruit cu o voinţă nemaivăzută. La doar opt ani, Eleonora ajunge pe malurile Bosforului, la răscruce de lumi, unde începe o nouă viaţă. Când excentricul Sultan Abdulhamid al II-lea o numeşte sfătuitoarea sa de taină, drumul măririi şi al bogăţiei i se deschide ameţitor în faţă. "Intriga politică, frământările istorice şi misticismul oriental se împletesc într-un roman bine scris, îmbibat de realism magic." - Mercury News. "Un debut plin de lirism… Un roman captivant, care reuşeşte să surprindă farmecul misterios al Istanbulului." - Kirkus Reviews

Michael David Lukas s-a născut în 1979, în Statele Unite ale Americii, şi a studiat literatură comparată la Brown University şi scriere creativă la University of Maryland. A fost bursier Fulbright, a locuit în Turcia, Israel şi Tunisia, unde a studiat limba arabă, iar articolele lui au fost publicate în Virginia Quarterly Review, Slate, National Geographic Traveler şi Georgia Review. Oracolul din Stambul (The Oracle of Stamboul, 2011) este primul lui roman şi a fost tradus în Italia, Germania, Turcia, Serbia şi Ungaria.

Simona Sparaco - Lovebook.Traducere din limba italiană şi note de Camelia Zara. Solidea îl întâlneşte pe Edoardo pe băncile şcolii şi se îndrăgosteşte iremediabil, fără a ajunge să aibă o relaţie adevărată. Cincisprezece ani mai târziu, după ce a fost părăsită în mod umilitor după o relaţie amoroasă de nouă ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără studii superioare, fără slujbă sau carieră de succes lucrând ca vânzătoare în papetăria înfiinţată de străbunicul ei. Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului şi a posibilităţilor oferite de această vastă reţea. Graţie tehnologiei, vechea sa iubire îşi face apariţia din nou, aducând cu sine un final neaşteptat. Iar când în calea celor doi îndrăgostiţi apar obstacole reale, asemenea perfidei iubite a lui Edoardo, Claudia, e nevoie de mai mult decât de soartă şi de o reţea de socializare pentru ca cei doi să se poată reuni.

Scriitoare şi scenaristă în domeniul televiziunii, Simona Sparaco s-a născut la Roma, unde locuieşte şi în prezent. A absolvit ştiinţele comunicării în Anglia, a lucrat timp de şase luni într-o prestigioasă agenţie de presă din Paris, apoi s-a întors în Italia şi s-a înscris la Facultatea de Litere şi Filosofie. Ulterior, a urmat diverse cursuri de tehnici narative. Cărţile care au consacrat-o sunt Anime di carta (2004), Lovebook (2009), care a cunoscut un foarte mare succes, şi Bastardi senza amore (2010).

Nick McDonell - Doisprezece. Traducere din limba engleză de Alexandru-Ion Macovei. Mike Albu' e un adolescent cunoscut de liceenii din cartierele de lux ale New Yorkului. La 17 ani nu fumează, nu bea şi nu se droghează. S-a lăsat de şcoală, iar acum vinde "iarbă" şi "doisprezece" - un drog asemănător cu ecstasy. De la el se aprovizionează atât tineri foarte bogaţi, care locuiesc în vile luxoase, cât şi jucători de baschet din Harlem cu echipament second-hand. Mike este intermediarul unei serii de clienţi printre care Sara Ludlow, "cea mai tare dintre fetele din şcoală", şi Lionel - "un tip care-ţi dă fiori, cu ochii lui injectaţi, maro-gălbui". Asemenea unui taxi care aleargă pe străzile metropolei, frânând brusc la culoarea roşie şi plecând în trombă imediat la verde, destinul lui Mike ţâşneşte spre un nou drum odată cu petrecerea de Anul Nou.

"Romanul, atât o condamnare a excesului, cât şi un disperat strigăt al însingurării adolescentine, are un ritm alert şi incisiv, făcând trimitere atât la Camus, cât şi la Eminem, în portretele succinte pe care le face odraslelor nihiliste ale marilor ştabi din Manhattan." - Joe Heim, People. "Un debut spectaculos... O lectură captivantă despre nişte tineri apatici, care au totul şi nu stăpânesc nimic." - Patty Lamberti, Playboy

Nick McDonells-a născut în 1984, la New York. Şi-a făcut studiile la Harvard University şi este autorul romanelor Twelve (2002), The Third Brother (2005) şi An Expensive Education (2009; O educaţie costisitoare, Editura ALLFA, 2011). Romanul Twelve, scris la vârsta de şaptesprezece ani şi publicat în douăzeci şi trei de ţări, a fost ecranizat în 2010, în regia lui Joel Schumacher, cu Kiefer Sutherland, Ellen Barkin, Chace Crawford şi Curtis "50 Cent" Jackson în rolurile principale. Nick McDonell a realizat reportaje în Irak, Afganistan, Mongolia, Sudan, Darfur şi la Cercul Arctic, pentru publicaţii prestigioase, printre care Harper's, Time, The New York Daily News, Libération şi Die Zeit. Este de asemenea autorul volumelor de eseuri Guerre à Harvard (2008) şi The End of Major Combat Operations (2010).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO