Ziarul de Duminică

Chick-lit la Leda/ de Stelian Ţurlea

Chick-lit la Leda/ de Stelian Ţurlea

Chick-lit la Leda

Autor: Stelian Turlea

06.07.2012, 00:06 48

Kate Brian este pseudonimul literar al lui Kieran Scott, născută în 1974, scriitoare americană de mare succes pentru cărţile sale adresate tinerilor, dar şi pentru romanele chick-lit. A publicat sub nume propriu, dar şi sub un pseudonim, Emma Harrison - combinaţie onomastică de la actorii ei preferaţi, Emma Thompson şi Harrison Ford. Două din romanele chick-lit au apărut recent la Editura Leda.

Clubul V. Traducere din limba engleză şi note de Cristina Jinga. Un grup de adolescente, eleve de liceu, îşi propun să obţină o bursă prestigioasă la absolvirea colegiului, dar bursa are o cerinţă ciudată: doritorii trebuie să dovedească "puritatea sufletului şi a trupului". Pentru a-şi atinge scopurile, una dintre eroine înfiinţează Clubul Virginităţii, la care aderă pe dată mulţi aspiranţi. Numai că foarte curând toţi află cât de greu este să rămâi virgin... Un fel de "Sex and the City" în ediţie de liceu - s-a comentat despre această carte.

Iubitul virtual. Traducere din limba engleză de Sorin Petrescu. Nu mai puţin succes a avut această carte apărută în 2007 în original. O tânără este părăsită de iubitul ei cu doar o lună înainte de balul de absolvire. Pentru a-i alunga disperarea, prietenele ei hotărăsc să creeze pe calculator pagina unui băiat perfect care s-o scoată pe eroina noastră din nefericire, găsesc un băiat sexy capabil să joace rolul iubitului virtual şi, când eroina se îndrăgosteşte, revine în viaţa ei fostul iubit. Se cam întâmplă şi în viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO