Ziarul de Duminică

Cele mai frumoase cărţi/ de Ziarul de duminică

Cele mai frumoase cărţi/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

27.08.2015, 23:55 111

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte şi ilustratorii din România şi Republica Moldova mai au la dispoziţie aproape două săptămâni pentru a înscrie cărţi apărute în ultimul an în concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România” 2015, ediţia a IV-a. Data limită de înscriere a cărţilor este 3 septembrie 2015.

În acest an, pe lângă Marele Premiu, juriul va acorda alte opt premii speciale:  Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru carte de artist, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru experiment tipografic, o Menţiune a  juriului, la care se adaugă, în premieră, un Premiu pentru carte educativă prin care se doreşte susţinerea şi încurajarea proiectelor editoriale cu orientare pedagogică.

Invitata specială a juriului ediţiei din acest an este Valéria Vanguelov, a cărei participare este posibilă prin contribuţia Institutului Francez din Bucureşti. Începând din 2009, activitatea sa editorială constă în coordonarea departamentului de cărţi pentru copii, la editura Grasset din Paris. „Să dai viaţă unor cărţi ilustrate care să fie atât pe placul copiilor, dar şi al părinţilor, să concepi o publicaţie în aşa fel încât să-i inspire şi să-şi pună amprenta asupra celor mici şi celor mari deopotrivă, aceasta este o provocare fabuloasă!” –  Valéria Vanguelov.

Ceilalţi mebrii ai juriului sunt: Agnes Keszeg (ilustrator), Angela Rotaru (director artistic, Humanitas), Barna Nemethi (fotograf / director de creaţie, Curtea Veche), Arina Stoenescu (grafic designer, Suedia), Hajdu Aron (editor, Bookart), Daniela Chiorean (grafician, UAD).

Regulamentul care descrie condiţiile de participare şi formularul de înscriere pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro/regulament/ şi la http://celemaifrumoasecarti.ro/formular-inscriere-2015/

Jurizarea va avea loc în perioada 7-12 septembrie 2015, iar juriul va selecta minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă în ţară şi în străinătate. Toate cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2016.

Selecţia juriului va forma expoziţia  „Cele mai frumoase cărţi 2015” care va fi inaugurată la Bucureşti la începutul lunii octombrie în cadrul unui eveniment de premiere deschis publicului. Cărţile vor fi prezentate la Târgul Internaţional de carte de la Frankfurt în pavilionul României. Urmează o serie de expoziţii cu cărţile finaliste la Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, cât şi la Târgurile Internaţionale de Carte de la Göteborg, Belgrad, Istanbul, Sofia şi apoi Leipzig, Paris, Londra, Bologna, Budapesta în prima parte a anului 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO