Caută doar în titlu
Ziarul de Duminică

Cea mai neagră expediţie de pe cel mai periculos vârf din lume/ de Claudia Fitcoschi

Când Edmund Hillary a cucerit Everestul în 1953, a fost însoţit de şerpaşul Tenzing Norgay. Şi înainte, şi după aceea, în cele mai multe expediţii organizate de occidentali, şerpaşii au fost eroii din fundal. În august 2008, când unsprezece alpinişti şi-au pierdut viaţa pe K2, cel mai periculos vârf din lume, doi dintre şerpaşi au supravieţuit. Bazându-se pe noi surse şi interviuri, Îngropaţi în cer ne dezvăluie pentru prima dată povestea lor uluitoare.

Peter Zuckerman şi Amanda Padoan urmăresc drumul din satele natale izolate pe înălţimile munţilor Himalaya până în mahalalele din Kathmandu şi, mai apoi, până la aventura de pe K2, care le va schimba viaţa şi le va aduce celebritatea.

Volumul Îngropaţi în cer apare în colecţia „Hexagon. Cartea de călătorie” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală, traducere de Cornelia Dumitru.

„Sunt unul dintre puţinii supravieţuitori ai «triumfului şi tragediei» expediţiei de pe K2 din 2008. Am scris şi o carte, Surviving K2, am citit foarte mult despre această expediţie istorică... Însă Îngropaţi în cer mi-a depăşit aşteptările, pentru că descrie în detaliu diferenţele culturale şi importanţa alpiniştilor orientali.” (Wilco van Rooijen)

Peter Zuckerman este jurnalist. Pentru activitatea sa, i s-au decernat numeroase distincţii prestigioase, printre care Livingston Award, National Journalism Award şi Blethan Award.

Amanda Padoan este alpinistă. A studiat literatura la Harvard University şi dreptul la Pepperdine School of Law. În prezent, este colaborator la ExplorersWeb, Rock and Ice şi The Alpinist.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.