Ziarul de Duminică

Ce i s-a întâmplat omului care aduce cartea/ de Stelian Ţurlea

Ce i s-a întâmplat omului care aduce cartea/ de Stelian Ţurlea

GALERIE FOTO

Autor: Stelian Turlea

18.01.2013, 00:05 261

Dan C. Mihăilescu

Ce mi se-ntâmplă

Jurnal pieziş

Editura Humanitas

În numărul din 8 aprilie 2010 al "Dilemei vechi", Dan C. Mihăilescu şi-a început seria de articole "Ce mi se-ntâmplă", în care analiza cam tot ce socotea mai important din evenimentele culturale la care participa sau care se petreceau în jurul lui. Le-a încheiat în iunie 2012. La câteva luni, Editura Humanitas a selectat din noianul de texte 44, cele axate pe subiectivitatea autoruluiş alte 44 de texte dedicate unor apariţii editoriale urmează să fie publicate cu un alt prilej. A ieşit un volum rotund, lansat la Târgul de carte Gaudeamus. Autorul ne asigură doar de un singur lucru: buna lui credinţă.

Şerban Foarţă 70

Volum coordonat de Simona Popescu

Editura Paralela 45

Este un volum aniversar dedicat poetului care a împlinit în iulie anul trecut 70 de ani. Cuprinde, pe lângă o sumă de fotografii, texte semnate de scriitori şi critici din generaţii diferite, unii consacraţi, alţii încă foarte tineri. Printre semnatari se numără: Livius Ciocârlie, Al. Cistelecan, Ruxandra Cesereanu, Emil Brumaru, William Totok, Dorin Tudoran, Dan Gulea, Cosmin Ciotloş. Volumul cuprinde nouă secţiuni intitulate: Prolog (un poem colectiv), La aniversară, Dedicaţii, Lecturi/Relecturi, Imagini din viitor, O dizertaţie, Interviuri, Fotograme, Epilog (partea a 2-a a poemului din Prolog). Volumul cuprinde şi cinci interviuri apărute în diverse reviste, ziare, sau posturi de radio.

Marius Chivu

Vântureasa de plastic

Editura Brumar

Ilustraţii - Dan Stanciu. Este volumul de debut al lui Marius Chivu în poezie. E vorba de un jurnal în versuri, una dintre cele mai frumoase declaraţii de dragoste pentru o mamă, care impresionează la o primă lectură. "Tulburător testimonial al bolii şi al experienţelor unui fiu care filtrează o realitate care-i este mamei indisponibilă - scria Rita Chirian -, Vântureasa de plastic are şansele să fie una dintre cele mai bune (a se citi: mai profunde) cărţi de poezie din ultimul an, fiindcă, dincolo de faptul că cititorul poate fi tentat adesea să empatizeze nepermis de mult cu denotaţia textului sau cu nivelul său primar de decriptare, există un meşteşug poetic care derivă deloc surprinzător din simplitatea percepţiei şi din tranzitivitate."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO