Ziarul de Duminică

Cărţi dispărute/ de Ziarul de duminică

Cărţi dispărute/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

22.09.2016, 23:49 107

Petre Ţurlea

Partidele politice aproape uitate

Editura TipoMoldova

Colecţia Opera omnia - Cartea de istorie. Masivul volum cuprinde ediţiile anastatice a trei cărţi publicate de istoricul ploieştean: Partidul Naţional Liberal Tătărescu (editura Libra, 2001), Partidul unui rege: Frontul Renaşterii Naţionale (Editura Enciclopedică, 2006), Partidul Naţional Ţărănesc. Tentative de reînfiinţare după 1947 (Editura Historia, 2007). Toate aceste lucrări necesare fie s-au epuizat, fie au apărut de la început în tiraj infim, încât cercetătorii interesaţi şi publicul larg nu le-au mai găsit. O iniţiativă de salutat.

Petre Ţurlea

Nicolae Iorga la Vălenii de Munte

Editura Karta-Graphic

Volumul de faţă este ediţie nouă, revizuită, a celui pe care istoricul l-a publicat, la Editura România Pur şi Simplu, în 2008; an în care tot la aceeaşi editură a publicat şi volumul „N. Iorga, Prelegeri la Vălenii de Munte”. Cele două se completau  reciproc. Din raţiuni economice, ediţia actuală cuprinde doar unul dintre volume. Acesta are menirea – mai ales – de a acoperi necesarul de informaţie al vizitatorului Casei Memoriale „Nicolae lorga” din Vălenii de Munte. După 2008, „Nicolae Iorga  la Vălenii de Munte” a servit ca sursă unora din volumele privind activitatea lui N. Iorga, pe care Petre Ţurlea le-a publicat la diverse edituri; cel mai recent „Nicolae  Iorga”, în Colecţia Personalităţile Marii Uniri din 1918, apărut în 2016, la Editura Enciclopedică. Cu toată trecerea timpului, informaţia adusă de volumul „Nicolae  Iorga la Vălenii de Munte” nu a fost depăşită, acoperind mai ales din sursa arhivistică  întreaga problematică a aşezămintelor culturale întemeiate de marele istoric la Vălenii de Munte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO