Ziarul de Duminică

Biblioterapia/ de Ziarul de duminică

Biblioterapia/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

17.10.2014, 00:18 45

Biblioterapia este o veche colecţie a Editurii Curtea veche în care au apărut un număr impresionat de cărţi motivaţionale. Două dintre ele vor fi prezentate în rândurile următoare.

 

Vanessa Mielczareck - Inteligenţa intuitivă. De la vis la realitate

Traducere din limba franceză de Teodora Despina Bişboacă.

Vanessa Mielczareck este scriitoare, conferenţiară şi terapeută, cea care a dezvoltat conceptul de inteligenţă intuitivă, pe care îl predă în cadrul seminarelor sale.

Încă de la 20 de ani şi-a îndreptat atenţia către dezvoltarea personală şi spirituală. Motivată de dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi, în anii ’90 a început pregătirea în psihoterapie, terapie emoţională şi coaching. S-a iniţiat, de asemenea, în yoga şi în meditaţia tai chi. Pornind de la câteva întrebări simple: „Cum ne găsim propriile răspunsuri şi cum ne exprimăm forţa interioară?“, „Cum dăm un sens lucrurilor care ni se întâmplă?“, „Cum schimbăm cursul lucrurilor?“, Vanessa Mielczareck a desfăşurat ample cercetări în privinţa intuiţiei. Împreună cu soţul său, Gilles Guyon, a fondat o şcoală care oferă cursuri de coaching în ţările francofone.

Toate cărţile sale gravitează în jurul intuiţiei, fericirii, conştiinţei, înscriindu-se pe linia psihologiei pozitive.

În cartea de faţă, Vanessa Mielczareck vă propune un parcurs iniţiatic realizat prin intermediul unor serii de analize, exemple, exerciţii practice şi chestionare. Ea vă însoţeşte, pas cu pas, către reunificarea spiritului dumneavoastră logic, structurat, cu spiritul intuitiv.

Presentiment, al şaselea simţ, voce interioară, indiferent cum i-aţi spune intuiţiei dumneavoastră, vă folosiţi de ea chiar fără să ştiţi. Să găsiţi sensul unei probleme, să ştiţi că un eveniment urmează să se întâmple, să percepeţi adevărata faţă a unei persoane, să luaţi decizia corectă… toate acestea denotă calităţi ale intuiţiei.

O întrebare fundamentală de la care a pornit cartea de faţă: cum să vă găsiţi propriile răspunsuri? Autoarea vă conduce spre descoperirea rolului fundamental pe care îl are intuiţia şi vă arată cum să o amplificaţi pentru a vă fi de folos în fiecare zi. Astfel, veţi învăţa să identificaţi şi să faceţi schimbările necesare în viaţă.

 

Eckhart Tolle - Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituală

Ediţia a cincea. Traducere din limba engleză de Alexandra Borş.

Eckhart Tolle e german, s-a născut în 1948, trăieşte acum în Canada. A avut o viaţă uluitoare. A studiat în Anglia, a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Cambridge. De la obsesia sinuciderii, depresie şi angoasă a ajuns la iluminarea spirituală. A venit un moment când a rămas fără relaţii sociale, fără casă, fără loc de muncă. A renunţat senin la tot. A trăit doi ani ca om al străzii. Dormea noaptea pe băncile din parc, îşi petrecea zilele în beţia celei mai intense fericiri. Oamenii au dorit să ştie cum a atins pacea deplină. Aşa a devenit Eckhart Tolle unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători spirituali, care îşi poartă prin lume mesajul. Un profet al vremurilor noastre. Învăţătura lui are puterea adevărului, puterea prezentului. A publicat mai multe cărţi cu un succes imens. Una dintre ele este cea de faţă.

Putem privi această carte ca pe o provocare: imaginea pe care o dăm acum realităţii este într-adevăr şi cea mai adecvată, adevărul ultim despre noi înşine? Ştim cine suntem, care este puterea noastră reală şi în ce rezidă ea?
Însă ea este, de fapt, o călătorie spirituală în care să depăşim locurile comune ale gândirii cotidiene. Cea mai înrădăcinată prejudecată este aceea că suntem totuna cu mintea noastră. Într-adevăr, mintea poate fi un instrument extraordinar, dar în acelaşi timp este principala sursă a anxietăţii noastre. Cu fluxul ei constant de gânduri despre trecut şi griji legate de viitor, mintea ne macină personalitatea, liniştea, potenţialul şi ne împiedică dezvoltarea spiritului.
Mulţi dintre noi vor descoperi că obstacolul cel mai mare în calea acestei dezvoltări îl reprezintă relaţiile noastre cu ceilalţi, mai ales relaţiile intime.
Urmând lumina călăuzitoare a acestei lecturi, putem ajunge la comuniunea reală cu ceilalţi. Ne putem descoperi sinele autentic, complet şi perfect. Putem deveni noi înşine, stăpâni pe forţa noastră spirituală reală - dacă ne abandonăm momentului prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO