Ziarul de Duminică

Banda desenată şi magia internetului/ de Ziarul de duminică

Banda desenată şi magia internetului/ de Ziarul de duminică

Banda desenată şi magia internetului

Autor: Ziarul de Duminica

02.03.2012, 00:01 59

Revista COMICS a împlinit săptămâna trecută un an. Povestea ei a început în vara lui 2010, cu ocazia Street Delivery, când în două zile a fost încropit numărul pilot, cu desene SCC şi un mic featuring Comics.CevaMărunt. De abia în februarie 2011 era lansată Revista COMICS în formula ei actuală. S-a născut în primul rând din nevoia unei publicaţii periodice de benzi desenate autohtone, din dorinţa de a oferi autorilor un spaţiu de publicare, fără prea multe constrângeri şi, nu în ultimul rând, pentru a promova benzile desenate în general.

Prin "magia internetului" revista are în jur de 30.000 de vizualizari pe număr, ajungând la un public aproape imposibil de atins cu o revistă tiparită, în condiţiile actuale ale "industriei" româneşti de benzi desenate. Deşi are numai un an, Revista COMICS a ţinut ateliere şi workshop-uri, a organizat expoziţii, evenimente şi concursuri, a participat la Salonul de Bandă Desenată de la Constanţa, la Muzeul Benzii Desenate, la Salonul European de Bandă Desenată şi a ajuns chiar şi la Comic Con New York.

La cele 7 ediţii de până acum, au contribuit 45 de autori români, de la tineri care publică pentru prima dată, până la adevăraţi veterani în domeniu, fără implicarea şi pasiunea cărora acest proiect nu ar fi fost posibil. Îi puteţi cunoaşte din a doua fotografie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO