Ziarul de Duminică

Atracţia dietelor/ de Ziarul de duminică

Atracţia dietelor/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.07.2016, 23:45 17

Rebecca Harrington

Comand la fel

Editura Baroque Books & Arts

Colecţia Savoir vivre. Traducere din limba engleză de Luminiţa Corneanu.

Rebecca Harrington a studiat istorie şi literatură la Harvard şi jurnalism la Columbia University. Locuieşte la New York şi publică articole în New York Magazine, în New York Times şi în multe alte reviste şi pe site-ul radioului american, NPR.com.

Au atras-o dintotdeauna dietele. Nu se poate să fii femeie şi să nu te gândeşti să ţii o dietă sau să-ţi tragi o faţă complet nouă, spune ea. Dar faptul că dietele-ţi atrag atenţia e cu totul altceva decât să ţii o mulţime de diete una după alta. Ce mi s-ar întâmpla dacă aş urma dietele celebrităţilor adulate de milioane de oameni? Aş supravieţui? Prietenii mi-ar mai rămâne aproape chiar dacă i-aş invita frecvent la cină şi le-aş pune toate ororile în farfurie?

Aş reuşi astfel să ajung la 90-60-90? Dar la personalitatea femeii perfecte, o combinaţie între Liz Taylor şi Liz Taylor? Şi aş mai vrea să dau un răspuns şi la întrebarea care poate părea fie genial-retorică, fie un nonsens absolut:
Eşti cu adevărat ceea ce mănânci?

O privire inteligentă şi amuzantă în culisele gastronomiei skinny & glamorous, de la goji şi ouă de prepeliţă, preferatele lui Gwyneth Paltrow, până la regimul cu cartofi copţi şi icre negre ţinut de Jackie Kennedy, Rebecca Harrington ne propune un survol nebun şi amuzant printr-o lume absurdă până la extrem. Elizabeth Taylor prefera brânză de vaci cu smântână, Madonna supravie­ţuieşte cu alge, iar Marilyn Monroe se dădea în vânt după lapte amestecat cu ouă crude.


Rebecca Harrington e hotărâtă să încerce totul, cu preţul unor riscuri de necontestat, de la incendii în bucătărie la cele mai aprige erupţii pe piele şi leşinuri, consumând pe nerăsuflate zece cola dietetice à la Karl Lagerfeld şi purificându-se cu „jetul de apă sărată”, à la Beyoncé, totul în numele jurnalismu­lui dietetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO