Ziarul de Duminică

Anotimpurile la Bragadiru

Anotimpurile la Bragadiru
09.11.2007, 20:49 26

Daca nu ati auzit pana azi de Festivalul Sonoro, mai aveti timp sa descoperiti o maniera extrem de moderna de a face muzica de camera. Si nu undeva, departe, in Europa, ci la Bucuresti si Sibiu, unde continua sa se desfasoare in aceste zile a doua editie a acestui festival.

Colosseum Ballroom de la Palatul Bragadiru va gazdui in aceasta seara de la ora 22.00 un incitant program pornind de la Anotimpurile de Vivaldi si ajungand la Anotimpurile de Piazzola, in interpretarea grupului international de muzicieni stransi in jurul violistului Razvan Popovici, initiatorul acestui festival. La acest incitant spectacol audiovizual va contribui scenograful Andu Dumitrescu (cunoscut pentru colaborarile cu Andrei Serban si Silviu Purcarete) in postura de VJ al serii. Veti vedea muzica clasica, dar nu numai. Festivalul isi va incheia oficial sectiunea bucuresteana la Ateneul Roman, duminica, 11 noiembrie, la ora 19, sub genericul Finale, avand in centru versiunea tanarului tenor britanic Mark Padmore la ciclul de lieduri Viata de poet de Schumann.
Ansamblul in rezidenta al festivalului este Ensemble Raro (compus din Daishin Kashimoto, vioara, Alexander Sitkovetsky, vioara, Priya Mitchell, vioara, Razvan Popovici, viola, Bernhard Naoki Hedenborg, violoncel, Adrian Brendel, violoncel) ce va putea fi ascultat alaturi de ceilalti muzicieni invitati si in cele doua concerte de la Sibiu din 13 noiembrie - Sala Thalia - Muzica de camera a la carte sau 14 noiembrie - Muzeul Brukenthal - Songs and Dances of Life (program pe care l-au putut vedea si bucurestenii la Muzeul Taranului Roman in 6 noiembrie, cand s-a lansat si CD-ul omonim editat de Humanitas Multimedia).
Programul s-a dovedit deja foarte variat, inaugurandu-se cu o seara la Palatul Cotroceni intitulata Quasi Opera, in care a putut fi ascultata muzica instrumentala avand multiple trimiteri la genul liric. Oaspetele serii a fost celebra pianista Mihaela Ursuleasa pe care am admirat-o pentru prima data in muzica de camera.
Muzica de la Mozart si Beethoven la Bartok, Piazzola, Ligeti sau Anatol Vieru, fara idei preconcepute, cu o atenta preocupare pentru "ambalaj", Festivalul Sonoro are exact configuratia potrivita pentru a atrage publicul tanar catre muzica clasica. In plus, entuziasmul tanarului muzician roman Razvan Popovici (stabilit in Germania) de a aduna colegi de generatie de elita din intreaga Europa si a-i aduce in tara lui de origine ar trebui sa aiba in plus darul de a face audienta. Pentru moment, in aceasta noapte la Palatul Bragadiru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO