Ziarul de Duminică

Aniversarea TeenMedia ACADEMY/ de Teodora Roşu

Aniversarea TeenMedia ACADEMY/ de Teodora Roşu

Autor: Teodora Roşu

17.09.2015, 23:42 111

Dacă ţi-am spune că există oameni care-şi dedică timp şi viaţă teatrului, ne-ai crede? Şi nu, nu este vorba despre actori profesionişti, ci despre oameni obişnuţi cu suflete de actori, pasionaţi de dezvoltare personala şi de cursuri de actorie. Luna septembrie adaugă încă un an pe harta experienţelor excepţionale trăite pe scândură. Pentru că ne place să ne ţinem prietenii aproape, te invităm la aniversarea a şase ani de TeenMedia ACADEMY – de data aceasta cu două producţii impresionante realizate exclusiv cu studenti ai cursurilor de teatru, care se vor juca pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Facilităm întâlniri între teatru şi oameni care sunt în căutarea acelui je ne sais quois ce le lipseşte la un moment dat în viaţă. TeenMedia ACADEMY înseamnă bucuria jocului, regăsirea copilul din tine, nevoia de dialog şi de a aparţine unui grup, adrenalina scenei. Este mai mult decât simple cursuri de actorie sau de dezvoltare personala. Aici nu contează în ce domeniu lucrezi sau ce şcoli ai absolvit, ci curiozitatea şi deschiderea faţă de această lume. Fiecare aniversare înseamnă o celebrare a teatrului, iar vedetele petrecerii sunt studenţii acestor cursuri de teatru, care reuşesc de fiecare dată să strălucească pe scenă. Paradoxal, nu şi-au dorit să fie actori, dar şi-au luat în braţe misiunea şi vă pot arăta şi vouă ce înseamnă antrenamentul acestui curs de actorie.

În cadrul aniversării vor avea loc următoarele evenimente:

- Luni, 28 septembrie, ora 19:00, Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti I. L. Caragiale

 

Gumă de mestecat

Cu: Ionuţ Gurgu, Silvia Ciopată, George Stegaru/Graţiela Popa, Vitalie Teleman, Vlad Dobreanu, Ioana Codreanu, Angela Arva, Daniel Vlădesc, Mirela Topan, Ileana Daniela Anghel.

Coordonator spectacol: Florin Frăţilă

Despre viaţă, care uneori glumeşte cu tine. Un bărbat mediocru, care nu reuşeşte să se îngrijească de familia sa, începe să primească şi mai multe palme din partea destinului. Gumă de mestecat este o farsă a sorţii, o tragicomedie despre o viaţă ratată. O poveste pe cât de amuzantă, pe atât de tragică, însă desprinsă dintr-o realitate a oamenilor comozi, fără ţeluri, care şi-au pierdut motivaţia undeva pe drum. Se pare că Dumnezeu priveşte totul de după perdea şi doreşte să ofere o lecţie celor slabi...

 

Maşinăria Cehov

De Matei Vişniec

Cu: Mihai Bădoi, Ionuţ Gurgu, Iulian Babulea, Andrei Cotocu, Bogdan Stroe, Graţiela Popa, Diana Dumbravă, Dana Roman, Tara Constantinescu, Cora Manole

Coordonator spectacol: Cristian Bajora

Toată lumea, când aude Cehov, aude teatru. Dar cine e Cehov azi şi ce a rămas din el? Maşinăria Cehov este un teatru al absurdului care îl aduce pe autor în viaţa personajelor sale. Înainte de moarte, ca o revelaţie, destinele unor personaje lăsate neterminate  sunt continuate într-un univers fantastic, unde se îndeplineşte fantezia oricărui scriitor – întâlnirea cu creaţiile sale. 

- În ajunul evenimentului vom prezenta un al treilea spectacol, realizat tot în urma acestui curs de actorie - duminică, 27 septembrie, ora 15:00, Teatrul În Culise – Calea Călăraşilor nr. 55 (în incinta La Scena)

 

Şcoala ludică

De Ioan Groşan

Cu: Mihai Bădoi, Ionuţ Gurgu, Iulian Babulea, Cosmin Ferenţ, Andrei Cotocu, Bogdan Stroe, Graţiela Popa, Diana Dumbravă, Dana Roman, Tara Constantinescu, Cora Manole

Coordonator spectacol: Cristian Bajora

Un spectacol jucăuş, în care se face haz chiar de necazul teatrului. O parodiere reuşită a istoriei teatrului, un colaj ironic de personaje delicioase în care se amestecă influenţele tragediei greceşti cu accentele commediei dell’arte, Shakespeare, Moliere, Goldoni şi chiar Caragiale tatăl împreună cu alţi scriitori, într-o manieră pirandelliană. Şcoala ludică este un spectacol mereu viu, actual şi proaspăt despre spiritul ludic şi conştiinţa de sine.

Regizorul Cristian Bajora, iniţiatorul acestui proiect, afirmă: „Aceste cursuri de actorie au puterea să schimbe vieţi, să vindece, să dezvolte, să unească. Din IT, economie, publicitate, drept, marketing, comunicare, psihologie etc. veniţi spre noi pentru că vă doriţi să vă destindeţi şi să cunoaşteţi alţi oameni, să vă jucaţi puţin sau să prindeţi mai mult curaj. Bucuria întâlnirilor şi activităţile distractive din cadrul workshop-urilor sunt vinovate pentru naşterea unor adevărate prietenii. Într-un fel, acest curs de teatru continuă după orele de curs, când se organizează ieşiri în oraş sau repetiţii extra pentru spectacolele pe care le pregătim. Cea mai mare mândrie a noastră? Că acest hobby a fost ridicat la rang de «al doilea job» sau chiar de job full-time. Da, cursul de teatru schimbă vieţi!”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO