Ziarul de Duminică

Alte volume din Gramatica limbii engleze în facsimil

Alte volume din Gramatica limbii engleze în facsimil/ de Ziarul de Duminică
15.07.2011, 00:00 129

În numărul din 1 iulie, la această rubrică, anunţam că "Editurapentru Literatură Contemporană", condusă de Lidia Vianu,re-editează în facsimil, sub coordonarea lui C. George Săndulescu,Gramatica limbii engleze, publicată de Editura Didactică şiPedagogică în anul 1962.

Ediţia va avea în acest format nouă volume, publicate în etape,începând cu volumul nouă, care a fost lansat la 18 iunie 2011.Între timp, în a doua etapă, au apărut volumele patru, cinci şişase, care se ocupă de verbul în limba engleză în totalitatea sa.Restul volumelor vor fi publicate până la 1 septembrie 2011.

Cartea este o gramatică tradiţională. Explicaţiile sunt făcutepentru a lămuri în egală măsură pe toată lumea, specialişti saunespecialişti. Utilitatea ei este în primul rând practică. Cea maiimportantă însuşire a acestei abordări teoretice este că explicăsubtilităţi de cunoaştere avansată a limbii aşa cum nu poate facenici un alt fel de gramatică.

Cel care o va citi va găsi în ea un imens material de limbă,ilustrări ale explicaţiilor cu fraze din clasicii literaturiiengleze, pe care autorii le-au căutat cu migală. Ce e important laacest volum de gramatică, deopotrivă teoretic şi aplicat, estetocmai faptul că pune accentul pe text, pe usage, peînvăţarea limbii engleze.

Coordonatorul acestei ediţii, profesorul C. George Săndulescu, afost unul dintre autorii Gramaticii, în anii când era asistent laCatedră. El a fost studentul şi apoi colegul profesorului Leviţchi,care a coordonat ediţia din 1962 a cărţii, cunoscută pe atunci subnumele de Gramatica Catedrei.

"Gramatica limbii engleze" volum cu volum, poate fi consultatăşi descărcată începând cu data de 7 iulie 2011 la adresa deinternet:

editura.mttlc.ro/gramatica-catedrei.html


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO