Ziarul de Duminică

Alte iubitoare de vampiri la Leda: Rachel Caine, Kelley Armstrong, L.J. Smith, Richelle Mead/ de Stelian Ţurlea

Alte iubitoare de vampiri la Leda: Rachel Caine, Kelley Armstrong, L.J. Smith, Richelle Mead/ de Stelian Ţurlea

Alte iubitoare de vampiri la Leda: Rachel Caine, Kelley Armstrong, L.J. Smith, Richelle Mead

16.12.2010, 23:47 112

Rachel Caine este pseudonimul lui Roxanne Longstreet Conrad, oscriitoare americană de SF, fantasy, suspans şi horror care, din1991, tot publică sub diferite pseudonime. Trăieşte în Texas, iarsoţul ei este un celebru iluzionist. Seria ei cea mai cunoscutăeste cea de care ne ocupăm în numărul de faţă - "Vampirii dinMorgenville". Editura Leda a publicat deja două romane din serie,anunţând pompos pe coperta a patra: "Bine aţi venit înMorganville, Texas! Nu rămâneţi pe afară după ce se lasăîntunericul..." Morganville este un mic oraş universitar dininima Texasului, plin de personaje ciudate, unele chiar malefice.Îndemnul de pe copertă este probabil o nadă suficientă sprelectură.

"Casa de sticlă", tradus de Adrian Deliu, a fost primulroman tradus din cărţile lui Rachel Caine. Atunci cândstudenta Claire Danvers se mută din campus într-una dintre cele maivechi case din Morganville, descoperă că persoanele cu care împartelocuinţa nu dau prea multe semne de viaţă. Cu toate acestea, ele ovor apăra pe Claire, atunci când cele mai tainice secrete aleoraşului vor ieşi la lumină, lacome de sânge proaspăt. Destul să tecutremuri... "Lumea vampirilor lui Caine este formidabila...Fanii Amurg nu trebuie sa o rateze!" - WorldNerd

"Balul fetelor moarte" se cheamă volumul 2 al seriei Vampiriidin Morganville. Este tradus din limba engleză tot de Adrian Deliu.De astă dată, Claire Danvers nu duce lipsă de provocări… cum ar fiviaţa printre creaturile nopţii. Partea bună este că are unstraşnic vecin de cameră (care are obiceiul să dispară odată curăsăritul soarelui) şi un nou iubit (care are talentul de a daveşnic de necazuri). Între timp, o frăţie îşi organizează anualulBal al Fetelor Moarte si - surpriză! - Claire şi prietena ei Eve,proscrisă ca şi ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere,sperând să găsească acolo ajutorul de care au nevoie pentrusalvarea lui Shane. Dar când află adevăratul motiv al invitaţiei,întregul iad se dezlănţuie... "Daca Rachel Caine nu este pelista dumneavoastră de cumpărături obligatorii, treceţi-o imediat,fără ezitare!" - The Eternal Night

Kelley Armstrongeste altă scriitoare de succes, cărţile eidevenind bestseller. S-a născut în Canada în 1968, a publicat pânăacum 13 romane fantasy, dar şi romane poliţiste, primul apărut în2007. Este considerată un maestru al poveştilor cu stafii, demonişi vârcolaci. Locul special în care scrie - pivniţa casei! Cea maicunoscută serie dintre cele publicate este cea numită "Forţelerăului absolut", din care Editura Leda a publicat două romane,ambele traduse de Cristina Jinga.

Primul dintre ele se cheamă "Invocarea". Eroina este o tânără penume Chloe Saunders, care se pomeneşte într-o situaţie ciudată:brusc, începe să vadă oameni morţi. Este închisă într-un sanatoriupentru adolescenţi cu tulburări mintale, dar sanatoriul nu esteceea ce pare… "Numele meu este Chloe Saunders şi viaţa mea nu vamai fi niciodată la fel ca până acum. Tot ce voiam era să îmi facprieteni, să cunosc băieţi şi să continui să fiu o adolescentăobişnuită. Dar nici măcar nu mai ştiu ce înseamnă asta. Totul aînceput în ziua in care am văzut prima mea stafie − si stafia m-avăzut pe mine… Acum, stafiile sunt pretutindeni şi nu vor să mălase in pace. Şi, ca si cum asta n-ar fi fost de-ajuns, m-am trezitînchisă in Sanatoriul Lyle, ,,un loc special" pentru adolescenţiicu probleme psihice. Şi totusi, sanatoriul nu este ceea ce pare. Sănu mai spuneti nimănui, dar eu cred că şi cei închişi aici cu minesunt mai mult decât se arată la prima vedere. Problema e de parteacui sunt ei?"

Volumul 2. "Revelaţia". Este un roman şi mai reuşit. Chloe şiprietenii ei adolescenţi supranaturali se străduiesc să găsească unajutor în lupta împotriva grupului care încearca să-i iaostatici.

Tot la Editura Leda, un nou volum din Jurnalele vampirilor."Întoarcerea: Căderea nopţii" de Lisa Jane Smith, o scriitoare caretrăieşte în nodul Californiei, autoare a peste douăzeci şi cinci decărţi care combină mai multe genuri - horror, science-fiction,fantasy, romance şi în care majoritatea personajelor sunt foartetinere. Seria Jurnalele Vampirilor a fost adaptată pentruteleviziune. Volumul de faţă, a cincilea, a fost tradus şi adnotatde Mirella Acsente şi publicat de aceeaşi Editură Leda.

În sfârşit, să amintim şi apariţia unui nou volum, al cincilea,din seria Academia Vampirilor de Richelle Mead. Romanul se cheamă"Limitele spiritului". După o lungă şi tulburătoare călătorie pânăîn oraşul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose Hathaway s-aîntors la Sf. Vladimir - şi la cea mai bună prietenă a ei,Lissa. Sunt în pragul absolvirii, iar fetele de-abia aşteaptă caviaţa de dincolo de porţile de fier ale Academiei să înceapă. Darinima lui Rose încă mai tânjeşte după Dimitri, şi ştie prea bine căel pândeşte ascuns undeva, nu departe. Nu a reuşit să-l ucidăatunci când a avut şansa. Iar acum, cele mai rele temeri ale eisunt pe cale să se adeverească - Dimitri, strigoiul, ovânează.

Pentru adolescenţii care vor să evadeze, cele şase cărţi sunt unbun prilej s-o facă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO