Ziarul de Duminică

Alex. Ştefănescu a aflat cum e să fii femeie/ de Stelian Ţurlea

Alex. Ştefănescu a aflat cum e să fii femeie/ de Stelian Ţurlea

GALERIE FOTO

Autor: Stelian Turlea

23.11.2012, 00:06 125

Alex Ştefănescu

Cum e să fii femeie?

Dialog cu Lia Faur

Editura Maşina de scris

Alex Ştefănescu este critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. Lia Faur este poetă şi realizatoare de emisiuni pe teme culturale. Primul mărturiseşte: "De-a lungul întregii vieţi feminitatea mi s-a părut o enigmă. Nu numai anatomia femeii, în legătură cu care în cele din urmă m-am lămurit, ci şi modul cum îşi reprezintă femeile lumea şi cum se situează în ea." "M-a frapat curiozitatea lui nedisimulată - spune poeta -, nevoia de răspuns a unui bărbat la multele întrebări, deloc uşoare, şi care mi-au demonstrat că, dincolo de aparenţe, acest bărbat chiar îşi doreşte să afle ce simte o femeie, şi nu pentru a o dezveli cu uşurătate în faţa bărbaţilor, ci pentru a-i înălţa un elogiu."

Mihail Şişkin

Scrisorar

Editura Curtea veche

Traducere din limba rusă şi note de Antoaneta Olteanu. "Saşa şi Volodia sunt despărţiţi de război. Legătura lor trăieşte prin scrisorile pe care şi le trimit. Dragostea lor există acolo unde oamenii nu putrezesc şi sunt cicade mute, unde viaţa este zgomotoasă, generoasă, dăinuitoare, unde şinele de tramvai se îndreaptă spre un cui nevăzut de care se ţine lumea. Volodia participă la înăbuşirea Răscoalei Boxerilor şi află că singura victorie în război este să rămâi în viaţă. Saşa descoperă că poate fi fericită atunci când îşi ţine de mână tatăl, în ultima clipă a vieţii lui. Fiecare înţelege, în alt timp şi totuşi în acelaşi, că numai moartea dă sens vieţii. (...)
În ciuda veştii despre moartea lui Volodia, scrisorile lui continuă să sosească, iar Saşa continuă să le primească."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO