Ziarul de Duminică

Alegria, ultima şansă/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

15.08.2013, 23:50 59

Festivalul „Lună Plină” 2013

Cea de-a 2-a ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul şi unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, are loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, în judeţul Sibiu.

Invitata specială a festivalului este scenarista şi regizoarea Kristina Buozyte, absolventă a departamentului Regie a Academiei Lituaniene de Muzică şi Teatru. Debutul ei, The Collectress (2008), a câştigat numeroase premii naţionale şi a participat la un număr impresionant de festivaluri. Cel de-al doilea film al regizoarei, Aurora/Vanishing Waves (care va fi prezentat în exclusivitate în România la Biertan, foto 1), este câştigătorul premiului Melies d'Or 2012, acordat anual de Federaţia Europeană a Festivalurilor de Film Fantastic (EFFFF) celui mai bun lungmetraj de gen realizat în Europa. Totodată, Kristina va fi şi membră a juriului secţiunii de lungmetraj, care va acorda trofeul „Lună Plină” 2013. Ceilalţi doi juraţi ai ediţiei a 2-a sunt Christian Hallman, regizor şi producător suedez, coordonator al EFFFF şi selecţioner al Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Lund şi Tomaz Horvat, director artistic şi fondator al Festivalului de Film Grossmann, unicul eveniment cinematografic din zona fostei Yugoslavii specializat în cinema-ul de gen.

În acest an, festivalul a decis să se extindă şi în spaţiul literar. Membrii echipei sunt primii donatori de cărţi pentru ceea ce va deveni, foarte curând, Biblioteca Fantastică de la Biertan. Cei care doresc să contribuie la acest proiect sunt invitaţi la festival cu câte un volum de proză de gen (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi un cocktail special „Lună Plină”.

În afara competiţiilor de lung şi scurtmetraj şi a secţiunilor paralele „Tenebre”, „Full Moon Classic”, „Grindhouse” şi „American Masters” deja anunţate, festivalul „Lună Plină” a pregătit o serie de evenimente speciale şi surprize...

Detalii despre ultimele trei zile ale festivalului găsiţi pe site-u lwww.lunaplinafestival.ro

 

Un nou album marca igloo media

În curând, igloo media va lansa pe piaţă un nou album din colecţia igloobest, un ghid al celor mai frumoase şi interesante locuri de popas din ţară: Conace şi pensiuni din România (foto 2).

Într-un format nou, care să ilustreze prin grafică şi forma fizică calitatea conţinutului, noul album prezintă 19 pensiuni şi conace din România, locuri deosebite ce se remarcă prin arhitectura de excepţie şi tipul de locuire pe care o propun. Albumul conţine recomandări de pe întreg teritoriul ţării şi va fi disponibil în curând în librăriile din ţară.

 

Adio, Alegria!

Unul dintre cele mai aplaudate şi emoţionante spectacole din istoria Cirque du Soleil, Alegría (foto 3, 4, 5) a ajuns la final de drum. După 20 de ani, acesta este ultimul an în care Cirque du Soleil mai susţine reprezentaţii ale producţiei. Românii au ultima şansă de a vedea acest superb spectacol zilnic de pe 5 pe 8 septembrie inclusiv, la Romexpo, Pavilionul Central, Bucureşti.  

Din momentul în care Alegria şi-a început turneul european în august 2011, camioanele Cirque du Soleil ce transportă această producţie au călătorit peste 1,100,000 km în Europa şi Rusia. Pe scurt, peste 200 de oraşe, peste 40 de ţări, peste 20.000 de camere de hotel. Până la showul final din cadrul acestui turneu (pe 18 decembrie), Alegría va fi fost prezentat de peste 6600 de ori în faţa a peste 14 milioane de spectatori. Din Bucureşti, circul va pleca la Bratislava, după care mai urmează 12 oraşe: Sofia, Minsk, Newcastle, Leeds, Liverpool, Nottingham, Lille, Bordeaux, Valencia, Gijon, Santander şi, finalmente, Madrid. Un omagiu discret, simbolic, adus Spaniei – Alegría, numele producţiei, este un termen spaniol care înseamnă optimism, bucurie, veselie. Spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în 1994, la Montreal. Cu o durată de 2 ore şi jumătate (cu pauză), spectacolul dispune de o distribuţie internaţională de 55 de artişti din 15 ţări şi prezintă 11 numere fascinante: Trapez Sincron, Dansul Cuţitelor de Foc, Power Track, Balans, Gimnastică ritmică, Zburătorul, Barele Ruseşti, Contorsionism, Bare Aeriene şi Cerc.

 

America, venim!”

Recent, au început filmările pentru comedia  „America, venim!” (foto 6), filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu, după un scenariu semnat de Răzvan Săvescu şi Oana Ioachim. Filmul pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum şi lipsa noţiunilor de limbă engleză îi fac să parcurgă o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate. Comedia este savuroasă, plină de situaţii amuzante şi inedite, completată perfect de actorii din distribuţie, nume mari şi reprezentative pentru filmul românesc.

În rolurile principale îi putem regăsi pe: Mihai Călin (Train du Vie, Eu sunt Adam, Second Hand), Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, cunoscuţi publicului pentru rolurile din serialul de televiziune de succes Las Fierbinţi, Ioana Blaj, Ion Sapdaru, Tania Popa, Alexandru Bindea, Oana Ioachim.

Un alt punct de interes îl constituie participarea specială a celebrei actriţe de origine croată, Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles. Actriţa va filma în România în intervalul 11- 19 august. Mira Furlan a avut roluri principale în peste 25 de producţii cinematografice semnificative, printre care menţionăm Tata în călătorie de serviciu When Father Was Away on Business în regia lui Emir Kusturica, film care a obţinut în anul 1985 premiul Palme d’Or şi a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

 

Robbie Williams – Take The Crown 2013

Pe 20 august, la ora 20.50, Robbie Williams revine la The Light Cinema intr-un nou concert (foto 7).
Primul concert al lui Robbie Williams, transmis live la The Light Cinema, a avut loc in anul 2009 si a inregistrat un real succes.
The Light Cinema ofera fanilor lui Robbie Williams din Romania posibilitatea sa il revada pe favoritul lor intr-un nou concert live transmis prin satelit de la Tallin, Estonia.
Robbie Williams a inceput pe 18 iunie 2013 un turneu european de promovare al albumului Take the Crown, al noualea material discografic al artistului britanic, ce a fost lansat pe 2 noiembrie 2012.
Robbie Williams e hotarat sa rescrie istoria muzicii pop odata cu acest turneu, iar concertul final ce va avea loc  in Tallin, Estonia, pe 20 august va fi transmis live la The Light Cinema.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO