Ziarul de Duminică

Adulţii se pregătesc de mici/ de Ziarul de duminică

Adulţii se pregătesc de mici/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

08.09.2016, 23:50 54

Julie Lythcott-Haims

Cum să creşti un adult

Pregăteşte-ţi copilul pentru succes

Eduitura Litera

Colecţia Familie. Traducere din limba engleză de Irina Brateş.

Copiilor noştri le lipsesc deprinderile de viaţă esenţiale/ Le distrugem perspectivele de angajare/ Implicarea parentală excesivă ne epuizează şi pe noi/ Învaţă-i să gândească/ Pregăteşte‑i pentru muncă susţinută/ Ascultă‑i când îţi vorbesc

Această carte vorbeşte despre părinţii care sunt exagerat de implicaţi în viaţa copiilor lor. Vorbeşte despre dragostea şi teama din spatele implicării prea mari. Vorbeşte despre răul pe care îl facem atunci când facem prea mult. Şi vorbeşte despre cum am putea realiza obiective pe termen lung mai bune – şi despre cum i-am putea ajuta  pe copiii noştri să obţină succese şi mai mari, crescându-i altfel.

Scopul oricărui părinte ar trebui să fie acela de a creşte copii independenţi, care vor avea succes în lumea reală. Părinţii exagerat de implicaţi în viaţa copiilor lor, afirmă Julie Lythcott-Haims, le fac de fapt rău acestora, nepregătindu-i să le facă faţă colegilor lor mai competitivi, în contextul unei concurenţe din ce în ce mai mari în toate domeniile. Bazându-se pe cercetări ştiinţifice, conversaţii cu părinţi şi angajatori şi pe experienţa sa ca decan la Stanford, autoarea ne arată cât de important este să ne creştem copiii astfel încât să devină adulţi – să le permitem să comită propriile greşeli, să îi învăţăm să fie perseverenţi, să aibă o etică a muncii şi să fie autonomi –, încurajându‑i să fie ceea ce sunt, în loc să le spunem cine şi ce să fie.

Julie Lythcott-Haims a ocupat funcţia de decan pentru studenţii din anul I şi de consilier al studenţilor de la Universitatea Stanford, unde a primit Premiul Dinkelspiel pentru contribuţiile ei la experienţa studenţească. A vorbit şi a scris pe larg despre fenomenul parentingului de tip elicopter, iar activitatea ei a fost prezentată în cadrul conferinţelor TEDx şi în Forbes şi Chicago Tribune. Deţine o diplomă de licenţă de la Universitatea Stanford şi o diplomă de doctor în drept de la Harvard Law School.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO