ZF Transilvania

Urbano Parks finalizează prima etapă a parcului logistic de 24.500 mp din zona de vest a oraşului Cluj-Napoca, investiţie de 14 mil. euro

Urbano Parks finalizează prima etapă a parcului...

Autor: Laurentiu Cotu

21.04.2020, 17:41 277

Urbano Parks, firmă fondată de antreprenorii Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv din Cluj-Napoca, a anunţat că peste 95% din lucrările de construcţie din faza I au fost finalizate, iar partea de infrastructură a parcului, instalaţii interioare şi finisaje birouri sunt în curs de finalizare. Din faza II de construcţie s-au încheiat lucrările de montare a structurii de prefabricate şi a acoperişului. În funcţie de ritmul de închiriere a spaţiilor se va demara şi faza III a proiectului, iar primii chiriaşi vor începe să opereze în parcul logistic de luna viitoare.

’’Dintr-o perspectivă economică, dincolo de toate măsurile de prevenţie şi reducere a riscurilor de îmbolnăvire, ne-am asumat costurile suplimentare aferente, am continuat lucrările în acelaşi ritm susţinut şi am reuşit să păstrăm locurile de muncă de pe şantier, fără a afecta activitatea subcontractorilor sau termenele de predare agreate’’, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Parcul logistic Urbano Cluj Vest (UCV), o investiţie în valoare de 14 mil. euro, este situat în zona Floreşti-Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3). Urbano Vest Cluj va avea o suprafaţă construită de 24.500 mp, suprafaţa totală a parcului fiind de 5 ha. Spaţiile parcului industrial variază între 1.150 mp şi 7.488 mp  şi au disponibile fiecare atât dock-uri, cât şi drive-in.

’’Creşterea producţiei interne şi investiţiile în infrastructură sunt soluţii pentru a menţine şi genera noi locuri de muncă, susţinând astfel o creştere economică durabilă. În acest context global, pe lângă standardele ISU şi de mediu, devin din ce în ce mai evidente nevoile unor spaţii cu fluxuri bine definite şi controlate, care să ofere condiţii optime pentru securitatea resursei umane şi a mărfurilor’’, a spus Daniel Paraschiv.

Cei trei antreprenori implicaţi în proiectul Urbano Cluj Vest sunt Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv. Mircea Ilea a fost unul dintre acţionarii companiei de televiziune prin cablu Seltron, vândută în 2007 către UPC. Daniel Paraschiv a fost director de dezvoltare pe Transilvania la CTP Invest, din 2018 în 2019, după ce lucrase anterior la EVW Holding şi Autoworld. Proiectul Urbano Vest Cluj va fi dat în folosinţă la capacitate maximă la finalul acestui an. Primele companii care au închiriat spaţii în depozit sunt firmele austriece Englmayer şi Schuller EhăKlar, care au închiriat peste 4.500 mp spaţii de birouri, tehnice şi sanitare, şi spaţii de depozitare.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO