ZF Transilvania

Universitatea din Oradea a accesat un proiect european de 6,5 mil. euro pentru dezvoltarea unui centru de transfer tehnologic

Universitatea din Oradea a accesat un proiect european de...

Autor: Laurentiu Cotu

06.01.2021, 17:01 143

Universitatea din Oradea a câştigat un proiect european de 31,7 mil. lei (6,5 mil. euro) pentru dezvoltarea unui centru de transfer tehnologic ’’Smart Industries’’. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 1 - Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea de investiţii 1.1. Perioada de implementare a proiectului este de 59 luni, până în data de 31 decembrie 2023.

Centrul de Transfer Tehnologic ’’Smart Industries’’ va avea patru laboratoare (Fabricaţie, Automatizări – Robotică, Industry 4.0 şi Calitate), iar printre aparatele performante pe care studentţii le vor găsi aici se află o maşină-unealtă CNC Laser - 5 axe, pentru realizarea prototipurilor şi experimentarea de soluţii tehnologice inovative, doi roboţi de manipulare, asamblare şi processări sau echipamente moderne de filmare digitală de mare viteză.

De asemenea, universitatea din Oradea va cumpăra două servere performante, care vor permite comunicarea între toate aceste echipamente, dar şi cu exteriorul. Laboratoarele vor fi folosite de studenţii, masteranzii şi doctoranzii orădeni, care studiază la specializări inginereşti. De asemenea, centrul va avea spaţii de conferinţe, cursuri, prezentări, o zonă expoziţională şi birouri de cercetare şi inovare.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO