ZF Transilvania

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va fi reabilitată cu fonduri europene de peste 6 mil. euro

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş...

Autor: Laurentiu Cotu

19.03.2019, 18:21 85

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş a câştigat fonduri europene de 29,4 mil. lei (6,3 mil. euro) pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea clădirii principale din cadrul universităţii, în vederea îmbunătăţirii condiţiile de studiu a celor peste 8.500 de studenţi.

Clădirea principală a universităţii a fost construită între anii 1906-1907 de către primăria oraşului Târgu Mureş. Până în 31 octombrie 2021, data estimateă pentru finalizarea proiectului, se vor realiza lucrări de reabilitare, modernizare şi echipare a clădirii, pe o suprafaţă de 16.192 mp, respectiv demisol, trei etaje şi pod. 

’’Localizată în mijlocul Transilvaniei şi având o tradiţie de peste 70 de ani de învăţământ medico-farmaceutic, Universitatea, de-a lungul timpului şi-a dezvoltat programele de studii, având 35 programe de studiu la nivel de licenţă, 31 programe de studii la nivel de masterat, precum şi studii doctorale şi postuniversitare în care se predă în limbile romană, maghiară şi engleză. Universitatea dispune de o baza de învăţământ completă, formată din spaţii didactice, laboratoare şi numeroase facilitaţi pentru studenţI (…), a declarat Leonard Azamfirei, Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO