ZF Transilvania

UBB Cluj îşi face hub de cercetare a schimbările climatice cu 4,5 mil. euro de la Uniunea Europeană

UBB Cluj îşi face hub de cercetare a schimbările...

Autor: Laurentiu Cotu

21.07.2020, 17:27 96

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a accesat un proiect european de peste 22,2 mil. lei (aproximativ 4,5 mil. euro), cofinanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, pentru dezvoltarea infrastructurii de cercetare privind compoziţia atmosferei şi schimbările climatice. Infrastructura creată va include facilităţi de observare de la sol, laboratoare asociate şi centre de date care să contribuie semnificativ la activităţile de observare a Pământului, potrivit unui comunicat de presă transmis de UBB.

’’Principalul rezultat al proiectului este construcţia de noi laboratoare de cercetare în cadrul Cluj Atmospheric Remote Sensing Observatory. Observatorul va fi dotat cu echipamente ce oferă observaţii continue şi pe termen lung în ceea ce priveşte aerosolii şi proprietăţile norilor şi va fi participant activ la infrastructura europeană de cercetare pentru mediu, ACTRIS. Laboratoarele noi se vor dota cu echipamente de cercetare a aerosolilor şi a norilor prin metode de teledetecţie şi in-situ (...), a declarat Nicolae Ajtai, decanul facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din UBB şi directorul componentei ACTRIS din Platforma InfoBionano4Health.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO