ZF Transilvania

Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Dr. Constantin Opriş’’ din Baia Mare a accesat un proiect european de 4,7 mil. lei pentru dotarea cu aparatură medicală performantă a secţiei de neonatologie

Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Dr. Constantin...

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2024, 16:34 36

Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Dr. Constantin Opriş’’ din Baia Mare, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Maramureş, a accesat un proiect european de 4,7 mil. lei (950.000 de euro), prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Pilonul V- Sănătate şi rezilienţă instituţională, pentru dotarea cu aparatură medicală performantă a secţiei de neonatologie.

’’Continuăm seria investiţiilor în dezvoltarea sistemului medical din Maramureş prin implementarea acestui proiect, care prevede dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură nouă. Astfel, vom putea oferi copiilor născuţi prematur servicii medicale mult mai complexe, folosind aparatură clinică de ultimă generaţie’’, a transmis Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, într-un comunicat de presă.
Obiectivul acestui proiect îl constituie îmbunătăţirea accesului la un tratament adecvat al nou-născuţilor cu afecţiuni critice, prin asigurarea echitabilă a îngrijirilor de specialitate şi suport pentru nou-născutul la risc şi a nou-născutului critic (prematur, dependent de suport vital etc.), ca urmare a dotării a 5 paturi din cadrul secţiei de neonatologie cu echipamente/aparatură/dotări medicale specifice. Proiectul va fi finalizat în data de 30 noiembrie 2024.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO