ZF Transilvania

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a accesat un proiect european de aproape 37 mil. lei pentru reabilitare termică şi eficientizarea energetică

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a...

Autor: Laurentiu Cotu

30.01.2024, 17:25 73

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, aflat în administratea Consiliului Judeţean Cluj, a accesat un proiect european de aproape 37 mil. lei (7,4 mil. euro), TVA inclus, finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, ce vizează reabilitarea termică şi eficientizarea energetică.

Printre lucrările prevăzute a fi realizate la sediul unităţii sanitare aflate în subordinea forului administrativ judeţean se află reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolaţiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor şi al copertinelor, precum şi instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

Investiţia prevede şi schimbarea şi modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic şi a reţelei de distribuţie, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii şi calităţii aerului interior, dar şi lucrări conexe pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO