ZF Transilvania

Spaniolii de la FCC Construccion modernizează pista aeroportului din Bacău pentru 30 mil. euro

Spaniolii de la FCC Construccion modernizează pista...

Autor: Laurentiu Cotu

11.11.2019, 17:27 186

Compania spaniolă FCC Construccion a câştigat un contract de peste 30 mil. euro pentru modernizarea pistei aeroportului internaţional ’’George Enescu’’ din Bacău, investiţie finanţată din fonduri europene (FEDR – 85%), bugetul de stat (13%) şi Consiliul Judeţean Bacău (2%). Proiectul de modernizare va dura 15 luni, perioada în care pista va fi închisă traficului aerian pe o perioada de 47 de zile calendaristice, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bacău.

’’La 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri şi la 2 ani de la punerea în funcţiune a acestuia, s-a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a pistei aeroportul din Bacău. Contractul, adjudecat de compania spaniolă FCC Construccion, are o valoare de peste 30 de milioane de euro’’, a spus Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Compania FCC Construccion S.A. Barcelona Sucursala Bucureşti a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 341,4 mil. lei (73,4 mil. euro), cu un număr mediu de 216 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Aeroportul din Bacău a derulat în ultimii ani un proiect amplu de modernizare pentru construirea unui nou terminal cu o capacitate minimă de 450 pasageri/flux/oră, modernizarea pistei cu o capacitate portentă de 65 PCN si cu sistem de iluminat conform CAT II, modernizarea căilor de rulare pentru a facilita dezvoltarea viitoare a traficului, extinderea platformelor în vederea asigurării spaţiilor de parcare şi operare la sol aeronavelor, construirea de noi facilitaţi şi utilităţi PSI, Cargo, Turn de Control, precum şi a reţelei de drumuri interne, amenajarea în zona publică a unei parcări cu o suprafaţă de 6.500 mp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO