ZF Transilvania

Proiect european de peste 8 mil. lei pentru modernizarea străzilor din municipiul Slatina, judeţul Olt

Proiect european de peste 8 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

04.04.2023, 19:24 359

Primăria municipiului Slatina, judeţul Olt, a finalizat implementarea unui proiect european de aproximativ 8,3 mil. lei (circa 1,7 mil. euro), ce a presupus modernizarea a două străzi pe care circulă transportul public şi dezvoltarea infrastructurii pietonale. Proiectul implementat de autorităţile locale prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 a vizat modernizarea străzilor Văilor şi Vintilă Vodă, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Lucrările de modernizare a străzii Văilor au constat atât în refacerea carosabilului, cât şi a trotuarelor, precum şi în amplasarea de elemente de siguranţă pentru pietoni şi biciclişti. Totodată, a fost realizată şi o pistă pentru biciclete cu lăţimea de 1,2 metri, ce va completa traseul de piste care va fi creat printr-un alt proiect finanţat în cadrul POR 2014-2020. Acesta presupune realizarea a 14 km de piste pentru biciclete şi are termen de finalizare sfârşitul acestui an. 

În ceea ce priveşte strada Vintilă Vodă, aici s-au desfăşurat lucrări de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea trotuarelor, au fost amplasate elemente de siguranţă rutieră şi a fost refăcut carosabilul pentru transportul public şi pentru pista care va fi creată prin proiectul privind realizarea infrastructurii pentru biciclete.

      

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO