ZF Transilvania

Proiect european de peste 55 mil. lei pentru achiziţionarea a 20 de autobuze electrice în Constanţa

Proiect european de peste 55 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

27.10.2020, 16:28 144

Primăria Constanţa a accesat un proiect european de peste 55,3 mil. lei (11,4 mil. euro) pentru achiziţionarea a 20 autobuze electrice de aproximativ 12 metri, destinate transportului public urban de călători, dar şi pentru realizarea a 5 staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii de încărcare lentă.

Finanţarea proiectului este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e - ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’, Obiectivul specific 4.1 - ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO