ZF Transilvania

Proiect european de peste 300 mil. euro pentru modernizarea şi extinderea la patru benzi a 40 km de drum în Galaţi

Proiect european de peste 300 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2024, 18:30 273

Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu CNAIR, au demarat un proiect de investiţii de 1,5 mld. lei (peste 300 mil. euro), finanţat din fonduri europene, pentru modernizarea şi extinderea la patru benzi a 40 km din DN25, cel mai circulat şi aglomerat drum din Galaţi, cu un trafic de aproape 6.000 de maşini în 24 de ore.

’’Este un proiect uriaş, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile şi pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu.  Mai mult, vom construi poduri şi pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde şi în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta parapeţi de delimitare a celor două sensuri de circulaţie.’’, a spus Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Conform proiectului de investiţii, drumul va fi modernizat complet de la ieşirea din municipiul Galaţi, de undeva din zona Tirighina (Borcan) şi până la Hanu Conachi, la intersecţia cu DN25A, iar drumul care duce către Năneşti, fi extins, de asemenea, la patru benzi, până la intersecţia cu viitorul Drum Expres Brăila-Focşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO