ZF Transilvania

Proiect european de peste 3,3 mil. lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din oraşul Deta, judeţul Timiş

Proiect european de peste 3,3 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

13.07.2021, 18:36 105

Primăria oraşului Deta, judeţul Timiş, a accesat un proiect european de peste 3,3 mil. lei (675.000 de euro) pentru reabilitarea sistemului de iluminat public, prin înlocuirea şi modernizarea corpurilor de iluminat existente. Proiectul a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 - ’’Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon’’. Durata de implementare a proiectului este de 9 luni.

Proiectul prevede extinderea reţelei de iluminat din oraş cu 21 de stâlpi noi, montarea a peste 700 de lămpi led, montarea a doi stâlpi fotovoltaici la trecere de pietoni, montarea a şapte noi puncte de aprindere, precum şi implementarea sistemului de telegestiune. Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în oraşul Deta, prin creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public local.

 
 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO