ZF Transilvania

Proiect european de peste 24 mil. lei pentru modernizarea Universităţii ’’1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia

Proiect european de peste 24 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

06.05.2019, 17:23 125

Universitatea ’’1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia a câştigt un proiect european de 24,4 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro) pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea clădirilor D şi H din cadrul universităţii. Proiectul prevede extinderea cu mai mult de 400 mp a corpului de clădire D, precum şi modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică a clădirii.

De asemenea, în cadrul investiţiei se vor achiziţiona echipamente şi tehnică pentru funcţiunile educaţionale ale corpului H: Centru de învăţământ şi cercetare multidisciplinară. Echipa de management a universităţii estimează că data finalizării investiţiilor va fi imediat după începerea anului universitar 2021-2022, respectiv 30 noiembrie 2021.

’’Proiectul pe care o să îl implementăm în următorii ani îşi propune îmbunătăţirea cadrului instituţional şi mijloacele materiale pentru punerea în valoare şi dezvoltarea potenţialului de competenţe din zona noastră, dar şi atragerea specialiştilor din alte zone ale ţării, în corelare cu creşterea gradului de adaptabilitate şi de mobilitate al angajaţilor, întreprinzătorilor, persoanelor fizice autorizate şi managerilor de la toate nivelurile din cadrul Regiunii Centru şi al altor regiuni. Studenţii noştri au nevoie de laboratoare moderne şi de un centru de pregătire cu funcţiuni multiple, de aceea, beneficiind de oportunitatea resurselor europene am iniţiat această cerere de finanţare’’, a declarat prof. univ. dr. Adela Socol.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO