ZF Transilvania

Proiect european de peste 20 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public în municipiul Ploieşti

Proiect european de peste 20 mil. euro pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

13.04.2020, 16:53 180

Primăria municipiului Ploieşti, judeţul Prahova, a accesat un proiect european de aproximativ 98,2 mil. lei (peste 20 mil. euro ) pentru dezvoltarea serviciului de transport public de călători, a cărui eficienţă să conducă la diminuarea numărului de deplasări cu autoturismele personale. Astfel, în partea de nord a municipiului, în proximitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Prahova, va fi creat un terminal de transfer multimodal ce va facilita accesul la diferite mijloace de transport în comun.

Acesta va pune la dispoziţia călătorilor spaţii moderne de aşteptare, loc interior de joacă pentru copii, spaţii care să asigure îmbarcarea/debarcarea călătorilor în condiţii de siguranţă şi sisteme de e-tiketing. De asemenea, proiectul presupune amenajarea unei parcări de tip park&ride, precum şi implementarea unui sistem inteligent de management al traficului care va asigura informarea călătorilor în timp util, coordonând totodată semaforizarea pentru 13 intersecţii şi cinci treceri pietonale. Nu în ultimul rând, va fi creată infrastructura destinată deplasărilor cu bicicleta. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 96 de luni.

În prezent, din cele 1.178 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD) înregistrate în regiunea Sud Muntenia, prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste opt miliarde de lei, 74 de cereri de finanţare, cu o valoare solicitată de peste 1,4 miliarde de lei, au fost depuse de cele şapte municipii reşedinţă de judeţ din acestă regiune , în cadrul Axei prioritare 4 - ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’. Dintre acestea, prin cele 13 aplicaţii depuse de municipiul Ploieşti, sunt solicitate finanţări de peste 419 milioane de lei.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO