ZF Transilvania

Proiect european de peste 16 mil. lei pentru construcţia unei creşe şi a unei gradiniţe la Târgu Mureş

Proiect european de peste 16 mil. lei pentru construcţia...

Autor: Laurentiu Cotu

21.04.2020, 17:43 104

Primăria Târgu Mureş a câştigat un proiect european de 16,2 mil. lei (3,4 mil. euro) pentru construcţia unei creşe şi a unei gradiniţe pe o suprafaţă totală de teren de peste 2.000 mp în zona Belvedere a municipiului. Perioada de implementare a proiectului este de doi ani şi jumătate, iar beneficiarii sunt peste 150 de copii din cartierul Belvedere. Alocarea financiară este asigurată din Programul Operaţional Regional 2014-2020, Obiectivul Specific 4.4 – Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

’’Oamenii devin tot mai conştienţi de rolul şi puterea fondurilor europene. În întreaga regiune avem contractate multe tipuri de proiecte pentru desfăşurarea optimă a actului educaţional, de la anvelopări şi eficientizare energetică, la modernizări şi reabilitări de clădiri din domeniul învăţământului, sau chiar construirea unor noi clădiri pentru aceste instituţii, acolo unde cele vechi nu mai pot fi utilizate. În total, vorbim de sume cumulate de aproape 60 milioane euro, pe toate axele şi domeniile de intervenţie, care trebuie să asigure creşterea calităţii învăţământului în Regiunea Centru” a declarat Simion Creţu , director general ADR Centru.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO