ZF Transilvania

Proiect european de peste 148 mil. lei pentru retehnologizarea sistemului de termoficare din municipiul Timişoara

Proiect european de peste 148 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

11.03.2021, 17:50 337

Primăria Timişoara a demarat proiectul de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare din municipiu, în valoare totală de peste 148 mil. lei (aproximativ 30 mil. euro), din care cofinanţarea UE din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este de aproape 106,3 mil. lei (21,8 mil. euro).

’’Traseul era cunoscut de trei ani, iar noi acum vom fi nevoiţi să spargem străzi reabilitate recent, cum este C.D. Loga.  Vom săpa şanţuri şi în Parcul Civic, chiar după ce va fi reabilitat, pentru că în trecut direcţiile nu s-au coordonat între ele şi lucrările se suprapun. (…) Furnizarea apei calde nu va fi afectată, doarece se vor monta conducte provizorii. Primele lucrări se fac în locaţiile unde nu trebuie întrerupt agentul termic’’, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

În urma licitaţiei, pentru Lotul 1-reţele primare -executantul este o asociere al cărei lider este SC Energomontaj SRL, care va lucra cu Elsaco Electronic şi Construcţii Erbaşu, iar la Lotul 2 reţele secundare, lucrările vor fi executate de o asociere al cărei lider este Elsaco Electronic SRL, cu Energomontaj şi Construcţii Erbaşu.

 
 

                     

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO