ZF Transilvania

Proiect european de peste 121 mil. lei pentru realizarea centurii de ocolire a oraşului Aleşd, judeţul Bihor

Proiect european de peste 121 mil. lei pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2021, 15:33 305

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF) pentru varianta de ocolire a oraşului Aleşd, proiect de peste 121 mil. lei (aproximativ 25 mil. euro), finanţat din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Varianta ocolitoare a oraşului Aleşd va avea cu o lungime de 5,9 kilometri şi va reprezenta o alternativă de traseu pentru şoferii care tranzitează localitatea pe DN1, unde există reale probleme de trafic.

’’Noul drum va descongestiona tranzitul oraşului Aleşd pe relaţia Oradea-Cluj şi va genera o zonă de dezvoltare pentru oraş. În etapa următoare, după ce proiectul va fi avizat la nivel guvernamental, având finanţarea asigurată, se va trece la organizarea procedurilor de licitaţie în vederea selectării unui constructor şi, în paralel, la cele privind exproprierea. Ne propunem ca până în luna septembrie să demaram licitaţia pentru  proiectare şi execuţie. În primăvara anului viitor vom începe efectiv lucrările, în aşa fel încât acestea să se termine până la 1 decembrie 2023’’, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO