Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Proiect european de peste 10 mil. euro pentru modernizarea a 22 km de drum judeţean din Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj a câştigat un proiect european de peste 48,6 mil. lei (aproximativ 10,4 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ108D: Crişeni (DN1H) - Cehu Silvaniei (DJ196), pe o distanţă de peste 22 km. Acest sector de drum judeţean face legătura între trei drumuri naţionale/europene, respectiv DN 1H (Crişeni), DN 1F (E81) - incluse în reţeaua TEN-T şi DN 1C (E58), reprezentând unica legătură a locuitorilor comunelor aflate pe traseul drumului (Crişeni, Dobrin, Sălăţig), cu municipiul Zalău şi oraşul Cehu Silvaniei, respectiv cu drumurile europene şi naţionale din regiune (incluse în reţeaua TEN-T).

Cu o durată de 30 de luni, 4 luni fiind alocate realizării proiectării tehnice şi alte 26 de luni execuţiei lucrărilor de modernizare şi reabilitare, principalele categorii de lucrări sunt cele care vor asigura creşterea capacităţii portante a drumului, modernizarea structurii rutiere dar şi asigurarea stabilităţii corpului drumului în zonele afectate de alunecări de teren sau în zonele cu cedări locale ale acestuia. Sunt prevăzute, de asemenea realizarea de şanţuri, amenajarea podurilor şi podeţelor transversale existente sau realizarea de poduri şi podeţe transversale noi, dacă este cazul, realizarea de trotuare şi amenajarea unor staţii de autobuz şi refugii în zonele unde acestea sunt necesare, precum şi executarea lucrărilor de siguranţă rutieră.

    

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.