ZF Transilvania

Proiect european de 8,6 mil. lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Marghita, Bihor

Proiect european de 8,6 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

03.02.2020, 17:12 74

Primăria Marghita, judeţul Bihor, a accesat un proiect european de aproximativ 8,6 mil. lei (1,8 mil. euro) pentru modenizarea iluminatului public din municipiu. Proiectul este finanţat în cadrul Axei Prioritare 3 -  Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Obiectiv Specific – Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.

Investiţia presupune înlocuirea corpurilor de iluminat de tip vechi, cu emisie de vapori de mercur, care înregistrează consumuri mari de energie electrică, cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată de tip LED. Astfel, vor fi înlocuite 1.446 de corpurilor de iluminat vechi, necorespunzătoare, care au o eficienţă energetică scăzută şi emisii ridicate de CO2, va fi instalat un sistem de telegestiune cu funcţie de comandă de la distanţă al iluminatului public şi vor fi montaţi 174 de stâlpi noi metalici pentru iluminat şi 186 de panouri fotovoltaice. Lungimea sistemului de iluminat se extinde de la 58 km, la începutul implementării proiectului, la 63,71 km la final, respectiv în termen de 28 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO