ZF Transilvania

Proiect european de 7,4 mil. lei pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a 11 unităţi de învăţământ special din judeţul Cluj

Proiect european de 7,4 mil. lei pentru dotarea cu...

Autor: Laurentiu Cotu

24.07.2023, 17:47 61

Consiliul Judeţean Cluj a accesat un proiect european de 7,4 mil. lei (1,5 mil. euro), TVA inclus, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a 11 unităţi de învăţământ special din judeţ. Proiectul presupune modernizarea infrastructurii educaţionale a nouă şcoli speciale, a grădiniţei speciale şi a centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională, instituţii aflate în subordinea forului administrativ judeţean.

’’E un mare pas înainte pe care îl facem în direcţia îmbunătăţirii mediului educaţional, iar investiţia pe care o realizăm cu bani europeni este cu atât mai importantă cu cât vizează toate unităţile şcolare speciale din judeţ. Este extrem de important să acordăm o atenţie sporită nevoilor elevilor cu cerinţe educative speciale şi să le punem la dispoziţie infrastructura necesară unui studiu adecvat şi familiarizării cu ultimele tendinţe din domeniu.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului vor fi dotate cinci laboratoare de informatică, două dintre acestea fiind de la unităţi de învăţământ profesional şi tehnic, iar 166 de săli de clasă vor fi modernizate (din care 159 dotate cu echipamente digitale iar 151 dotate cu mobilier şi materiale didactice). De asemenea, vor fi dotate şi şapte laboratoare de ştiinţe, dintre care patru cu mobilier şi materiale didactice specifice, iar trei cu echipamente digitale. Totodată, vor fi asigurate mobilier şi materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, pentru 26 de cabinete şcolare, din care opt sunt săli de sport. Materiale şi echipamente digitale, inclusiv în ceea ce priveşte componenta digitală, vor ajunge în cinci ateliere de practică.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO