ZF Transilvania

Proiect european de 5 mil. euro pentru modernizarea urbană a oraşului Abrud, judeţul Alba

Primăria oraşului Abrud, judeţul Alba, a accesat un proiect european de 22,9 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro) pentru realizarea unui centru recreativ în clădirea fostei Biserici Unitariene şi reabilitarea infrastructurii urbane aferente din Piaţa Eroilor, Piaţa Cuza Vodă şi str. Ion Buteanu.

Finanţarea este acordată prin Prioritatea de investiţii 13.1, dedicată sprijinirii regenerării oraşelor mici şi mijlocii, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei, cu resurse alocate de Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul REGIO 2014-2020. Edilii din Abrud au estimat că mai mult de 20.000 persoane vor beneficia anual de această investiţie, începând cu luna decembrie 2023, când lucrările vor fi încheiate.

’’Oraşul Abrud este unul dintre micile oraşe ale Regiunii Centru, situat în inima ţării Moţilor din munţii Apuseni, unde bugetul total al proiectelor europene depăşeşte de peste 4 ori bugetul local. Vorbim de patru proiecte, a căror valoare totală este de aproape 44 milioane lei. Acest proiect vine să valorizeze zona centrală a oraşului’’, a declarat Simion Creţu, director general în acdrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, într-un comunicat de presă.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.