ZF Transilvania

Proiect european de 49,4 mil. lei pentru modernizarea transportului public din Târgu Mureş

Proiect european de 49,4 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2020, 16:55 93

Primăria Târgu Mureş a accesat un proiect european de 49,4 mil. lei (peste 10 mil. euro) pentru modernizarea transportului public de călători din municipiu. Proiectul presupune modernizarea a 137 de staţii de autobuz şi 3 capete de linie moderne pentru staţionarea şi alimentarea electrică a autobuzelor, dotate cu: dispecerate, posturi de pază, toalete, sisteme electronice de informare şi de afişaj, sisteme GPS, camere de supraveghere, sisteme electronice de eliberare cartele e-tiketing.

Proiectul mai prevede conectarea staţiilor de călători cu sistemul integrat de gestionare a autobuzelor; accesibilizarea staţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi, montarea sistemelor GPS pe autobuze care vor fi achiziţionate prin proiectele complementare; realizarea unui centru modern de comandă şi de control (dispecerat) care să asigure gestionarea parcului auto. Sistemul va fi dotat cu servere, calculatoare, monitoare care vor asigura o conexiune cu staţiile de autobuz, capetele de linie, sistemul de e-tiketing. Data de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2023.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO