ZF Transilvania

Proiect european de 45,7 mil. lei pentru modernizarea transportului public în municipiul Băileşti, Dolj

Proiect european de 45,7 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

15.10.2019, 17:41 111

Primăria Băileşti, judeţul Dolj, a accesat un proiect european de 45,7 mil. lei (9,6 mil. euro) pentru modernizarea transportului public în municipiu. Proiectul presupune construirea unei staţii de capăt (autogară) şi staţii de transport public local cu suprafaţa carosabilă de 1.031 mp, 13 locuri de parcare cu suprafaţă de 368 mp, achiziţionarea a 5 autobuze electrice pentru transport public urban, sistem de bilete integrat pentru călători, e-ticketing, automat de eliberare şi reîncarcare legitimaţii călătorie.

Totodată, în cadrul proiectului vor fi achiziţionate centre pentru închiriere biciclete, 100 de biciclete, vor fi reabilitate/modernizate trotuare care să faciliteze accesul inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale, construcţia unui centru intermodal de transport public persoane de tip park&ride, 83 de locuri parcare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere utilizate prioritar pentru transportul public de persoane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO