ZF Transilvania

Proiect european de 4 mil. euro pentru extinderea a două facultăţi din cadrul Universităţii de Vest Timişoara

Proiect european de 4 mil. euro pentru extinderea a două...

Autor: Laurentiu Cotu

19.02.2019, 17:05 106

Universitatea de Vest din Timişoara a câştigat un proiect european de aproximativ 4 mil. euro pentru extinderea spaţiilor de învăţământ din cadrul facultăţiilor de Arte şi Design şi de Muzică şi Teatru, prin construirea unor noi corpuri de clădire în zona Oituz.

Peste 1.000 de studenţi vor beneficia de infrastructura de educaţie extinsă şi de dotări moderne, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

’’Este practic şi un proiect de regenerare urbană. Acea zona, Oituz, este într-o reaşezare din punct de vedere al dezvoltării urbane. În cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 10 este o axă dedicateă universităţilor. În general, educaţia a fost suprascrisă cu proiecte, a fost suprascrisă cu peste 500% faţă de valoarea alocată’’, a declarat Sorin Maxim, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR) Vest. La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 374 de proiecte, în valoare totală de 466,7 mil. euro, din care 376,7 mil. euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.

laurenţiu.cotu@zf.ro     

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO