ZF Transilvania

Proiect european de 4,5 mil. euro pentru revitalizarea mediului urban al municipiului Piteşti

Primăria municipiului Piteşti a accesat un proiect european de aproape 22 mil. lei (4,5 mil. euro) pentru reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate. Proiectul ’’Realizare parc Lunca Argeşului 3’’ este finanţat în cadrul Axei prioritare 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4.2 ’’Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului’’.

Perioada de implementare a proiectului este de 67 de luni, în perioada 1 iunie 2018-31 decembrie 2023, iar valoare totală a bugetului este de aproape 22 de milioane de lei, din care 16,55 milioane lei reprezintă contribuţia FEDR. După implementarea proiectului, suprafaţa spaţiului verde din municipiul Piteşti va creşte cu peste 20 de hectare, iar 1,6 hectare de străzi urbane şi parcări vor fi reabilitate sau modernizate.

 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.